Završen Memorijal "Mirko Holbus", trijumfi MAC-a i Slavije

Rate this item
(2 votes)
Written by  | Published in: Ostalo
Sa ceremonije zatvaranja: Učesnici Memorijala "Mirko Holbus" Sa ceremonije zatvaranja: Učesnici Memorijala "Mirko Holbus" Foto: SHLS

Drugi međunarodni memorijalni turnir "Mirko Holbus" završen je danas u ledenoj dvorani "Pionir". Najbolji tokom dvodnevnog turnira igranog u čast legendarnog hokejaša i HK Partizana bile su ekipe MAC-a iz Budimpešte (u kategoriji U8) i Slavije iz Sofije (U10).

 

Dvodnevni memorijal u organizaciji Hokej kluba Partizan okupio je u prethodna dva dana oko 300 dečaka i devojčica uzrasta do osam i deset godina. Čak 22 ekipe nadmetalo se u dve kategorije, družilo i zabavljalo na ledenoj ploči SRC "Tašmajdan". Među mlađim mališanima najbolji posle dva dana i 45 odigrana meča najbolji su bila deca budimpeštanskog MAC-a, ispred domaćina Partizana u godištu 2009, dok je treće mesto zauzela zagrebačka Mladost. Četvrti je bio NSA iz Sofije, slede Crvena zvezda, Spartak, NS Stars, naše devojčice iz ekipe "Girls Serbia", zatim Partizan 2010/11. i Red Tim.

Među starijim dečacima i devojčicama (kategorija U10) nadmetalo se čak 14 ekipa, pa je odigrana čak 91 utakmica. Prvo mesto i naslov najboljeg zasluženo je ponela ekipa Slavije iz Sofije, drugi je bio domaći Partizan 2007, dok je i u ovom uzrastu Mladost osvojila treću poziciju. Četvrti je bio subotički Spartak, ispred druge ekipe budimpeštanskog KMH, Crvene zvezde, Bleda i NS Starsa. Ekipa "Girls Serbia" zauzela je deveto mesto, ispred Partizana 2008, KMH 1, Red Tima, sarajevskih Vukova i Taša.Najbolji pojedinci turnira
Foto: SHLS


Svi učesnici turnira nagrađeni su medaljamai majicama turnira, dok najbolji pojedinci turnira i svake od ekipa dobili specijalna priznanja organizatora. Turnir je zatvorio Aleks Holbus, sin Mirka Holbusa, koji je zahvalio publici, učesnicima i organizatorima na uspešno realizovanom turniru koji nosi ime njegovog oca, legendarnog hokejaša i predsednika Partizana koji je preminuo u januaru 2015. godine. Holbus je na kraju ceremonije svečanog zatvaranja zajedno sa članovima muzičke grupe Beogradski sindikat podelio mališanima nagrade i priznanja.

KONAČAN PLASMAN - U8:

1. MAC Budimpešta (HUN)
2. Partizan 2009. (SRB)
3. Mladost Zagreb (CRO)
4. NSA Sofija (BUL)
5. Crvena zvezda (SRB)
6. Spartak (SRB)
7. NS Stars (SRB)
8. Girls Serbia (SRB)
9. Partizan 2010/11. (SRB)
10. Red Team (SRB)

 

KONAČAN PLASMAN - U10:

1. Slavija Sofija (BUL)
2. Partizan 2007 (SRB)
3. Mladost Zagreb (CRO)
4. Spartak (SRB)
5. KMH 2 (HUN)
6. Crvena zvezda (SRB)
7. Bled (SLO)
8. NS Stars (SRB)
9. Girls Serbia (SRB)
10. Partizan 2008 (SRB)
11. KMH 1 (HUN)
12. Red Team (SRB)
13. Vukovi Sarajevo (BiH)
14. Taš (SRB)

 Zajednička fotografija učesnika na zatvaranju turnira
Foto: SHLS


Galeriju fotografija sa oba takmičarska dana turnira možete da pogledate na linku na našoj stranici na Fejsbuku.

Rezultate turnira možete da pogledate na linku na sajtu HK Partizan.

 

 

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 1410 times
Last modified on Sunday, 06 November 2016 18:16
Login to post comments