Dan borbe protiv osteoporoze u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Rate this item
(0 votes)
Written by  | Published in: Ostalo

"Dan borbe protiv osteoporoze" biće održan u subotu, 19. novembra u I Nacionalnom trening centru na Košutnjaku, u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i "Ninas fitnes timom".

 

Pored predavanja o osteoporozi na kojem će s medicinske tačke gledišta o ovom zdravstvenom problemu naročito prisutnom u ženskoj populaciji govoriti dr Sanja Mirković iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, profesor fizičke kulture mr Nina Stojadinović održaće teorijski i praktični pokazni čas interaktivnih preventivnih vežbi za osteoporozu.

Pored toga, prisutnima će biti predstavljen projekat ''Jake kosti za jaku ženu'', koji Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije planira u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i "Ninas fitnes timom". Ovom prilikom će prisutne dame starosne dobi preko 40 godina biti u prilici da se prijave za ovu studiju i na taj način obezbede sebi niz medicinsko-dijagnostičkih pregleda veoma važnih u ovoj životnoj dobi, kao i redovne programirane vežbe protiv osteoporoze u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku i devet "Ninas fitnes centara" na različitim lokacijama u Beogradu.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije pozvao je sve zainteresovane sugrađanke i sugrađane da dođu i kroz ovu promociju zdravlja, sporta i druženja uzmu učešće u zajedničkoj borbi protiv osteoporoze.

Dan borbe protiv osteoporoze održaće se u periodu od 10 do 13 časova u "Domu sportova" Prvog nacionalnog trening centra na Košutnjaku.

 

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 419 times
Last modified on Wednesday, 16 November 2016 09:58
Login to post comments