Sa klizaljki na rolere: Počelo Prvenstvo Srbije u inlajn hokeju za 2017. godinu

Rate this item
(0 votes)
Written by  | Published in: Inline

Prvenstvo Srbije u inlajn hokeju za 2017. godinu počelo je u subotu utakmicama prvog turnira sezone u hali "Crna rupa" na Zvezdari.

 

Hokejaška sezona na ledu okončana je proteklog vikenda turnirom "Drvene nogice - McLennan Cup 2017", a dan pre završetka klizačke sezone (led u dvorani "Pionir" skida se od ponedeljka, 1. maja) počinje Prvenstvo Srbije u inlajn hokeju (hokeju na rolerima). Kao i prethodne sezone, i ove godine svi mečevi biće igrani na beogradskoj Zvezdari, u hali "Crna rupa" (Ul. Stanka Vraza 44), jedinoj u zemlji koja ima adekvatnu podlogu za održavanje takmičenja. Ovogodišnji šampionat biće najmasovniji do sada, pošto će u njemu učestvovati čak sedam ekipa iz tri grada, od kojih dve nove, Beli orlovi i Pirati (obe iz Beograda), dok sastav za takmičenje ovog puta nije prijavio novosadski NS Stars. Pored pomenutih debitanata u takmičenju, za titulu najboljeg u državi boriće se i Partizan, Crvena zvezda, Vitez (sva tri iz Beograda), Vojvodina (Novi Sad) i Spartak (Subotica).

Prvenstvo će biti igrano dvokružno (dva puta svako sa svakim), a za razliku od prethodne sezone, Prvenstvo će biti igrano pre letnje pauze, zaključno sa 10. junom. Biće igrano ukupno pet turnira, svaka ekipa odigraće po 12 mečeva, dok će ukupno biti igrane 42 utakmice. Igraju se četiri četvrtine po deset minuta, a u slučaju nerešenog rezultata izvode se tri serije penala, a zatim (u slučaju potrebe) naizmenično po jedan do konačne pobede jedne od ekipa. Titulu šampiona brani ekipa Partizana.

Prvenstvo Srbije u inlajn hokeju za 2017. godinu

Raspored mečeva prvog turnira - 29. april (hala "Crna rupa", Zvezdara, Beograd):

RKU Beli orlovi - SKHL Crvena zvezda (12 časova)
HK Vitez - IHK Pirati (13)
HK Partizan - HK Spartak (14)
RKU Beli orlovi - HK Vojvodina (15)
SKHL Crvena zvezda - HK Vitez (16)
IHK Pirati - IHK Partizan (17)
HK Spartak - HK Vojvodina (18)
RKU Beli orlovi - HK Vitez (19)
SKHL Crvena zvezda - IHK Pirati (20)Prošlogodišnji šampioni: Inlajn hokej klub Partizan

 

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 1975 times
Last modified on Saturday, 29 April 2017 13:06
Login to post comments