Dvostruki dečiji spektakl u Novom Sadu: Finale "Lige malih šampiona" i turnir U8/U10/U12

Rate this item
(0 votes)
Written by  | Published in: Razvojni program
Dvostruki dečiji spektakl u Novom Sadu: Finale "Lige malih šampiona" i turnir U8/U10/U12 Foto: SHLS

Novi Sad je ovog vikenda centar hokejaške Srbije. U subotu se u "Spensu" igra poslednji turnir "Lige malih šampiona" u najmlađoj hokejaškoj kategoriji U8, dok je oba dana vikenda na programu međunarodni turnir za selekcije U8, U10 i U12 u organizaciji HK NS Stars.

 

Posle drugog meča finala plej-ofa Prvenstva Srbije između Crvene zvezde i Beograda kojem je ledena dvorana "Spens" bila domaćin u petak, Novi Sad će ovog vikenda ugostiti još nekoliko stotina mališana iz zemlje i regiona. Hokejaški vikend u "Srpskoj Atini" počeo je u subotu u 9 časova poslednjim turnirom "Lige malih šampiona", novoformiranog revijalnog takmičenja u najmlađoj hokejaškoj kateoriji U8 u kojem učestvuje šest domaćih klubova - Partizan, Crvena zvezda, Spartak, Red Tim, NS Stars i Vojvodina, koja je bila domaćin prvog turnira igranog krajem novembra i koja je organizator završnog susreta preko 150 dece u ovom projektu koji je pokazao izuzetne rezultate. Osnovni problem domaćeg hokeja, nedovoljno prostora za igru i takmičarskih utakmica ovim lepim projektom omogućio je najmlađim hokejašicama i hokejašima u Srbiji ukupno 30 utakmica na šest turnira igranih tokom ove sezone, a u perspektivi je dalje proširenje ovog projekta na kategoriju uzrasta do 10 godina.

Hokejaški vikend nastavlja se istog dana i u nedelju kada će Hokejaški klub NS Stars biti domaćin međunarodnog turnira u kategorijama do osam, deset i 12 godina, na kojem će pored "Novosadskih zvezda" učestvovati i ekipe NSA Sofija (Bugarska), Vukovi Sarajevo (BiH), te srpski klubovi Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i domaćin NS Stars. Očekuje se da samo na ovom turniru učešće uzme blizu 200 dece u tri različite selekcije.

 

 

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 2199 times
Login to post comments