Juniori Srbije u subotu startuju na Svetskom prvenstvu

Rate this item
(0 votes)
Published in: Reprezentacija

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu uzrasta do 20 godina u subotu igra prvi meč na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe B u Španiji. 

 

Nacionalni tim pod vođstvom selektora Dragana Kese pokušaće u španskom gradiću Haka da odbrani bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva održanog u Beogradu, ali i da napravi korak više i eventualno se okiti sjajnijim odličjem. U tom cilju glavne prepreke „orlovima“ trebalo bi da budu selekcije Koreje i domaćina Španije, sa kojom se naš tim sastaje u prvom kolu (subota, 20.30 časova).

Selekcija „crvene furije“ je u našu grupu stigla prošlogodišnjom eliminacijom iz višeg ranga takmičenja (Grupa A), pa je usled toga, kao i zbog činjenice da igra pred domaćim navijačima, prvi favorit turnira.

Ipak, dvoipomesečni pripremni period koji je imala učešćem u domaćem seniorskom šampionatu daje našoj reprezentaciji nadu da na ovom takmičenju može do dobrog plasmana.

Pored pomenutih selekcija Španije i Koreje, „orlovi“ će se na ovom turniru susresti i sa selekcijama Australije, Islanda i Kine, koje svoju šansu traže iz „drugog plana“.

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu, a samo najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (divizija II, grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u diviziju III.

Parovi prvog kola (subota, 11. januar):

Koreja - Island (13:00h)

Kina - Australija (20:00h)

Srbija – Španija (20:30h)

Podeli ovaj tekst...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Read 1098 times