HK Beograd

Hokejaški klub Beograd je potpuno nov klub na srpskoj hokejaškoj sceni formiran 2016. godine sa ciljem učešća najboljih srpskih igrača u regionalnoj MOL ligi. Za njegov sastav tada su konkurisali svi kandidati za seniorsku reprezentaciju Srbije i selekciju do 20 godina. Jedan od ključnih ciljeva formiranja kluba je jačanje nacionalnog tima i težnja za podizanjem kvaliteta domaćeg hokeja, kao i razvojem reprezentativnog hokeja koji bi rezultirao plasmanom u Diviziju I svetskog hokeja, kao jednim od dugoročnih ciljeva saradnje.

Takođe, konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je u momentu nastanka kluba bilo podeljeno na dva tabora, ljubitelja HK Partizan i SKHL Crvena zvezda, čelni ljudi SHLS i bivši reprezentativci Srbije odlučili su da formiranjem novog kluba neutrališu podele i popularizuju „najbržu kolektivnu igru na svetu“ u domaćoj javnosti, a učešće u sigurno najjačoj ligi u ovom delu Evrope bio je idealan put za takav podvig.

Klub se odlukom Upravnog odbora SHLS u debitanstksu sezonu 2016/17. priključio takmičenju u Prvenstvu Srbije tek od plej-ofa u kojem je u polufinalu bio bolji od Partizana rezultatom 2-0 u seriji, a zatim je bio bolji i od Crvene zvezde istim rezultatom.

Osnovan:2016.
Boja dresa:Plavo-bela
Dvorana: Ledena hala „Pionir“, Beograd
Kapacitet: 2000
Trener: Nemanja Janković
Predsednik:Marko Kovačević
Generalni sekretar: Boris Gabrić
Adresa: Čarlija Čaplina 39, 11000 Beograd
Web sajt: http://hkb.rs/
E-mail: office@hkb.rs
Telefon: +381 (0)11 276 44 79
Fax: +381 (0)11 276 49 76
TAKMIČENJE Titule Godina
NACIONALNO PRVENSTVO 1  
Prvenstvo Srbije 1 2017
You might also like

Comments are closed.