Savez hokeja na ledu Srbije

O Savezu

Osnovni ciljevi i zadaci saveza su definisanje i ostvarivanje planova i programa razvoja, propagiranje, afirmacija i promocija hokeja na ledu, stvaranje uslova za postizanje vrhunskih rezultata i dostignuća, podsticanje i unapređenje stručno-pedagoškog i naučno-istraživačkog rada u oblasti hokejaškog sporta, promovisanje obrazovne i vaspitne funkcije sporta, fer igre, razumevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, doprinos jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje i njenog sporta, planiranje i organizovanje priprema selekcija reprezentacije Srbije u hokeju na ledu, koordiniranje rada organizacija – članica Saveza i dr.

Članice Saveza hokeja na ledu Srbije su takmičarski klubovi hokeja na ledu, pokrajinski savezi hokeja na ledu, Udruženje hokejaških trenera, Udruženje sudija, kontrolora i delegata i Udruženje veterana.

Savez svoje ciljeve ostvaruje kroz stvaranje uslova za razvoj hokeja na ledu u Republici Srbiji, organizovanje sportskih manifestacija i takmičenja, podršku izgradnji i održavanju sportskih objekata, permanentno stručno obrazovanje i usavršavanje hokejaških stručnjaka i stručnjaka u sportu, pružanje pomoći svojim članovima u unapređenju stručnog rada, usklađivanje aktivnosti članova Saveza, izdavanje sopstvenih publikacija i podršku izlaženja drugih publikacija od značaja za razvoj hokeja na ledu u Srbiji i unapređenje sportske nauke i stručnog rada u sportu, ostvarivanje međunarodne sportske saradnje, popularizaciju sporta u medijima, obrazovnim institucijama i drugim organizacijama, preduzimanje mera za sprečavanje negativnih pojava u sportu (doping, nasilje i nedolično ponašanje, lažiranje sportskih rezultata), brigu o zaštiti zdravlja sportista, podsticanja bavljenja sportom, aktivnosti na jačanju sportskog morala i sportskog duha kod svojih članova i utvrđivanju pravila ponašanja u njihovim međusobnim odnosima i dr.

Savez hokeja na ledu Srbije je deo nacionalnog sporta Republike Srbije, projekti i programi Saveza hokeja na ledu Srbije su u sistemu finansiranja nacionalnog sporta kroz realizaciju programa i projekata Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Savez hokeja na ledu Srbije je član olimpijske porodice sportova u Republici Srbiji, Olimpijskog komiteta Srbije, član najveće nevladine organizacije u regionu, Sportskog saveza Srbije, i član Međunarodne hokejaške federacije (IIHF).

Registrovani igrači

Trenutno ima registrovanih 646 igrača. Od toga su 152 hokejaši i samo 67 hokejašica. Ostalih 427 su igrači mlađih kategorija.

[bsf-info-box icon=“Defaults-trophy“ icon_size=“50″ icon_color=“#ffffff“ icon_style=“circle“ icon_color_bg=“#1e73be“ icon_animation=“pulse“ title=“646″ pos=“top“]igrača[/bsf-info-box]
[bsf-info-box icon=“Defaults-male“ icon_size=“50″ icon_color=“#ffffff“ icon_style=“circle“ icon_color_bg=“#1e73be“ icon_animation=“pulse“ title=“152″ pos=“top“]hokejaša[/bsf-info-box]
[bsf-info-box icon=“Defaults-female“ icon_size=“50″ icon_color=“#ffffff“ icon_style=“circle“ icon_color_bg=“#1e73be“ icon_animation=“pulse“ title=“67″ pos=“top“]hokejašica[/bsf-info-box]
[bsf-info-box icon=“Defaults-check“ icon_size=“50″ icon_color=“#ffffff“ icon_style=“circle“ icon_color_bg=“#1e73be“ icon_animation=“pulse“ title=“427″ pos=“top“]igrača mlađih kategorija[/bsf-info-box]

Sudije

Hokejaške sudije su članovi Udruženja hokejaških sudija na ledu i betonu Srbije – SRB Referee, a Udruženje je član Saveza hokeja na ledu Srbije.

Udruženje hokejaških sudija na ledu i betonu – SRB Referee

PIB: 107882990
Adresa: Huga Badalića 3, 24000 Subotica, Srbija
Tel/fax: +381 (0)24 548303
mail: info@srbreferee.com
web: srbreferee.com

Hokejaške sudije su članovi Udruženja hokejaških sudija na ledu i betonu Srbije – SRB Referee, a Udruženje je član Saveza hokeja na ledu Srbije.

Udruženje hokejaških sudija na ledu i betonu – SRB Referee

PIB: 107882990
Adresa: Huga Badalića 3, 24000 Subotica, Srbija
Tel/fax: +381 (0)24 548303
mail: info@srbreferee.com
web: srbreferee.com

Klizališta

U zemlji postoje četiri zatvorena hokejaška terena i dva na otvorenom:

ImeGradTipKapacitetGodina izgradnjeKluboviU upotrebi
Ledena dvorana "Pionir"BeogradZatvoreno20001978.HK Partizan
HK Taš
SHKL Crvena zvezda
HK Red Team
HK Drvene Nogice
Da
Klizalište "Pingvin"Novi BeogradZatvoreno5002006.HK Beostar
HK Vitez
Da
Ledena dvorana "SPENS"Novi SadZatvoreno16001981.HK NS Stars
HK GentlmeNS
Da
"Ledeni svet"Novi SadZatvoreno1002009.-Ne
Gradsko klizališteSuboticaOtvoreno10001969.HK SpartakDa
Stadion "Tašmajdan"BeogradOtvoreno50001953.-Ne