Liga budućih šampiona sve masovnija

Drugu godinu za redom sa velikim uspehom realizuje se izuzetno ambiciozan projekat za najmlađe hokejaše iz Srbije pod nazivom Liga budućih šampiona. Cilj ove akcije je pre svega popularizacija hokeja među decom, a posle sjajnih rezultata koji su ostvareni prošle sezone ova akcija je proširena:

– Prvobitno je Liga budućih šampiona zamišljena da obuhvati hokejaše do osam godina. Međutim, želeli smo da napravimo kontinuitet u radu pa od ove godine imamo takmičenje u dve grupe, za decu do osam i do 10 godina – sa ponosom ističe Vojin Koljenšić inicijator i koordinator Lige budućih šampiona i potom podseća na sve ono što je urađeno prošle godine:

– Imali smo zaista dobre indikatore koji su nam ukazivali da ovu akciju treba da proširimo. Naime, prošle sezone održano je šest turnira, svaka od ekipa učesnica je bila domaćin jednog. Odigrano je ukupno 90 utakmica, a svaki tim je odigrao 30 utakmica što je zavidan broj mečeva za taj uzrast. Naišli smo zaista na pozitivne komentare i zato smo se odlučili da još više omasovimo ovo takmičenje.

Značajnu podršku celom projektu pružila je i ERSTE banka:

– Dugujemo im veliku zahvalnost. Erste banka je zaista mnogo pomogla u realizaciji ove akcije. Prošle godine obezbedili su nam 120 dresova, a ove godine još 140. Osim dresova, Erste banka je svim ekipama poklonila i po 10 kompleta opreme, rukavice, nalaktice, grudnjake, štitnike za noge… Ove godine potpisan je novi trogodišnji ugovor o saradnji Erste banke i Saveza hokeja na ledu Srbije i to je sjajna stvar. U komunikaciji sa klubovima konstatovan je problem u radu sa golmanima pa je Erste banka opet odlučila da pomogne. Obezedili su po dve komplet opreme za golmane, od klizaljki do kacige, za sve klubove koji učestvuju u Ligi budućih šampiona što je fenomenalna stvar, jer će u značajnoj meri olakšati rad sa golmanima i privoleti mnogu decu da izaberu baš ovu poziciju u timu jer u startu njihovi roditelji neće imati veliki trošak za nabavku opreme – ističe Koljenšić.

Ove godine u Ligi budućih šampiona učestvuje sedam klubova: Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Marbo, Red Team, NS Stars i Spartak. Zanimljivo je da u konkurenciji za hokejaše do 10 godina se takmiči i jedna žesnka selekcija – Girls Beograd.

– Sezona nam je počela u oktobru i biće završena 1. aprila. U konkurenciji hokejaša do osam godina odigrano je već šest turnira i ostalo je da se odigra još jedan 10. marta u Beogradu kome će domaćin biti Red Team. Šest turnira je odigrano i za hokejaše do 10 godina, ostalo je da se organizuju još dva. Prvi je na programu 4. marta, domaćin će u ledenoj dvorani Pionir biti Crvena zvezda sa početkom u 15.45 pa pozivam sve mališane i njihove roditelje da dođu i vide sve ono što radimo. Želim da naglasim da je kroz projekat Lige budućih šampiona sav akcenat bačen na masovnost. Po propozicijama takmičenja sve ekipe moraju da igraju sa tri postave, kako bi što veći broj igrača bio uključen. Rezultati se ne beleže, jer nam rezultat nije u prvom planu već masovnost što je naše osnovno načelo – rekao je Koljenšić i za kraj poručio:

– Liga budućih šampiona predstavlja odličnu bazu za dalji razvoj hokeja u Srbiji. Zato smo i pokrenuli ovu akciju. Takođe, to nam je omogućilo da nabavkom opreme poboljšamo ulove za rad u klubovima, koji su time veoma zadovoljni. Takođe, velikim angažovanjem rukovodstva Saveza od IIHF-a je dobijena značajna količina opreme u vidu štapova, klizaljki i kaciga. Pošto smo problem sa nedostatkom opreme sada uspeli da na neki način rešimo, predstoji nam da podignemo kvalitet stručnog rada kako bismo kvantitet koji sada imamo pretvorili u kvalitet i stvorili značajan fond igrača koji će se uključiti u takmičarske selekcije do 12, 14 i 16 godina – zaključio je Koljenšić. 

You might also like

Comments are closed.