Dva testa „orlova“ protiv Maribora

 

Naša reprezentacija pokušaće u duelima sa Mariborom da popravi utisak posle dva prošlonedeljna poraza od Ferencvaroši i zabeleži prvu pobedu u pripremnom periodu, čime bi u boljem raspoloženju ušla u finalne pripreme za Svetsko prvenstvo koje počinje 9. aprila.

HDK Maribor je ove sezone nastupao u drugoj austrijskoj (INL) ligi, u kojoj se takmiče austrijski, italijanski i slovenački klubovi, a na 36 utakmica zabeležio je samo sedam trijumfa i zauzeo 13. mesto u konkurenciji 15 timova.

Za slovenački klub nastupa i reprezentativac Srbije Nemanja Vučurević koji je u sezoni koja je na izmaku bio drugi strelac i drugi poenter tima sa 26 poena na 35 odigranih mečeva.

Prvi meč između reprezentacije Srbije i ekipe Maribora na programu je u petak od 18 časova u hali „Pionir“, dok je „revanš“ na programu dan kasnije od 16.15 časova, takođe u našoj najvećoj ledenoj dvorani.

Pripremni dueli sa Mariborom u „Pioniru“ na neki način postaju deo tradicije, budući da je isti protivnik testirao snagu reprezentacije Srbije i uoči prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Zagrebu, kada su obe ekipe zabeležile po jednu pobedu, uz istovetni rezultat – 6:5.

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu za seniore Divizije II, Grupa A održaće se od 9. do 15. aprila 2014. godine u Beogradu, u ledenoj dvorani „Pionir“. Na svetskom šampionatu će pored domaće selekcije Srbije učestvovati i reprezentacije Australije, Belgije, Estonije, Izraela i Islanda.

 

You might also like

Comments are closed.