Reprezentacija U18 večeras startuje na SP u Estoniji

 

Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa B, koje se održava u Talinu počelo je danas utakmicom Kina – Belgija (3:4, pen.), a prvi rival našeg nacionalnog tima biće verovatno i najteži. Domaća selekcija je uvek favorit u mečevima ovog ranga takmičenja, ali odlična fizička sprema i dobar učinak u pripremnom periodu daju našem mladom timu razloga za optimizam.

Izabranici selektora Igora Kosovića pokušaće da „osvete“ svoje kolege iz seniorske reprezentacije koji su pre dva dana poraženi na Svetskom šampionatu u Beogradu upravo od selekcije ove baltičke zemlje, pa je meč prvog kola SP u Talinu prilika da se „vrati brejk“.

Selekcija Srbije U18 je na prethodna dva Svetska prvenstva održana u našoj zemlji osvojila jednu srebrnu (Novi Sad, 2012) i jednu bronzanu medalju (Beograd, 2013), a kao i na prethodnim šampionatima primarni cilj je okititi se jednom od medalja.

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

 

You might also like

Comments are closed.