SP U18: Srbija protiv Islanda igra za medalju

 

Nakon ubedljive pobede nad Belgijom u prethodnom kolu (11:2) i dana pauze koji je iskorišćen da se reprezentativci odmore i pripreme za završne duele protiv Islanda i Kine, naš tim veoma je blizu osvajanju jedne od medalja.

Praktično, samo bi čudo moglo da spreči našu selekciju da obezbedi makar bronzu, mada se svi nadaju da će na zatvaranju turnira primiti i sjajnije odličje. U slučaju trijumfa protiv Islanđana i očekivane pobede domaćina nad Kinom, „orlići“ bi već večeras, kolo pre kraja šampionata obezbedili treće mesto.

Ipak, partija našeg današnjeg protivnika protiv Estonije u prethodnom kolu poziva na oprez. Islanđani su do 59. minuta imali vrlo aktivnih 2:3, ali su domaćini u završnici „dodali gas“ i na kraju slavili prilično ubedljivo, rezultatom 6:2. Island je još uvek bez bodova na turniru, a opstanak u Diviziji II tražiće pre svega u susretu poslednjeg kola protiv Belgije koja ima isti cilj.

U meču koji će prethoditi susretu „orlova“ i Islanđana, sastaju se upravo Belgija i Španija (12h po centralnoevropskom vremenu). Ukoliko „crvena furija“ pobedi u regularnom delu, što je  po svemu do sada viđeno jedino realno, nestaće i poslednja nada da bi naša selekcija mogla sledeće sezone da se nađe u višem rangu takmičenja (Divizija II, Grupa A).

U poslednjem meču dana od 19.30 časova domaćin Estonija sastaje se sa selekcijom Kine.

Najboljeplasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja, dok najslabiji tim odlazi u Diviziju III.

 

Tabela posle III kola:

 

1.

Španija

9

2.

SRBIJA

6

3.

Estonija

6

4.

Kina

4

5.

Belgija

2

6.

Island

0

 

You might also like

Comments are closed.