Ovog vikenda "Trofej grada Beograda" i "GentlmeNS 2014"

 

Grad Beograd i ove sezone je domaćih turnira mlađih kategorija pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda uz podršku Hokej kluba Beostara kao domaćina  turnira. Turnir koji je počeo u petak, 21. novembra na novobeogradskom klizalištu "Pingvin" i trajaće do nedelje, međunarodnog je karaktera, a na njemu učestvuje ukupno šest ekipa –  dve ekipe iz Slovenije (Bled i Slavija), kao i četiri domaće (Crvena Zvezda, Partizan, reprezentacija Beograda i domaćin Beostar). Prošlogodišnji pobednik bila je mađarska ekipa Tisa Volan, drugi je bio Beostar, dok je treće mesto zauzela Crvena zvezda.

Raspored mečeva i rezultate turnira možete pogledati na sajtu Hokej kluba Beostar na linku:http://hkbeostar.rs/index.php/turniri/trofej-grada-beograda-2014.

 

""

Istovremeno sa odigravanjem ovog turnira u Novom Sadu održava se Peti turnir amaterskom i veteranskom hokeju "GentlmeNS 2014". Ovaj tradicionalni turnir održava se u ledenoj dvorani "Spens" i njime će praktično početi nova sezona hokeja na ledu u Novom Sadu. Turnir se kao i ranijih godina održava u dve starosne kategorije – za mlađe i starije od 40 godina. Na ovom takmičenju međunarodnog karaktera nastupa osam ekipa, od čega pet stranih (Blejski vitezi, Telemach, RR501, Ice Devils i Prevoje) i tri domaće (Spartak, Drvene Nogice i domaćin turnira GentlmeNS).

Rezultati mečeva domaćih ekipa na ovom turniru bodovaće se za Noćnu Hokej Ligu (NHL) Rusije – grupa Srbija, ali novooformljenu Prvu ligu – Grupa B prvenstva Srbije. Postavljanjem leda u ledenoj dvorani "SPENS" stekli su se uslovi da se u takmičenje Prvenstva Srbije uključi ekipa NS Stars koja bi uskoro trebalo da zaigra u doamćem šampionatu.

Raspored mečeva turnira "GentlmeNS 2014" možete videti OVDE.

 

You might also like

Comments are closed.