Juniorska reprezentacija kreće na Svetsko prvenstvo u Španiji

 

Posle dvomesečnih priprema u okviru Prvenstva Srbije, u kojem je nastupala kao HK „Beograd“, naša reprezentacija uzrasta do 20 godina kompletirana je krajem decembra igračima koji nastupaju u inostranstvu. Nakon dvonedeljnih završnih priprema na klizalištu „Pingvin“ održanih oko novogodišnjih i božićnih praznika, te tri pripremna meča protiv seniorskih ekipa Partizana, Spartaka i Tise Volana, u kojima je prikazana solidna igra, reprezentacija pod vođstvom selektora Dragana Kese putuje u četvrtak, 9. januara u španski grad Haka, gde će se takmičiti protiv selekcija Australije, Islanda, Kine, Koreje i domaće Španije.

Dres sa nacionalnim obeležjima Srbije na ovom takmičenju nosiće 20 igrača i dva čuvara mreže:

  • golmani – Jovan Feher, Aleksandar Fat;
  • bekovi – Ivan Anić, Stefan Bošković, Nikola Kerezović, Todor Kuveljić, Uglješa Novaković, Pavle Podunavac, Nikola Stojanović;
  • napadači – Andrija Babić, Uroš Bjelogrlić, Ivan Glavonjić, Božidar Ignjatović, Lazar Leštarić, Petar Novaković, Petar Ogrizović, Siniša Pajić, Dominik Plavšić, Relja Radosavljević, Marko Tadić, Đorđije Terzić i Andrej Cvik.

Osnovni cilj reprezentacije Srbije na ovom turniru je osvajanje jedne od medalja. Naš nacionalni tim brani bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva održanog u Beogradu, a ove godine pokušaće da popravi taj plasman, u čemu će mu glavni konkurenti biti selekcije domaćina i Koreje, sa kojima se „orlovi“ sastaju u prve dve runde takmičenja.

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu, a samo najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (divizija II, grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u diviziju III.

 

Raspored svih mečeva reprezentacije Srbije:

Subota, 11.1.2014.                    20:30h              SRBIJA – Španija

Nedelja, 12.1.2014.                   16:30h              Koreja – SRBIJA

Ponedeljak, 13.1.2014.              slobodan dan

Utorak, 14.1.2014.                     13:00h              SRBIJA – Australija

Sreda, 15.1.2014.                      16:30h              Island – SRBIJA

Četvrtak, 16.1.2014.                  slobodan dan

Petak, 17.1.2014.                      13:00h              SRBIJA – Kina

 

Svi konačni i trenutni rezultati, kompletne statistike i sastavi svih selekcija će tokom takmičenja biti dostupni na internet stranici posvećenoj Svetskom prvenstvu U20 u Haki, na adresi: http://www.iihf.com/competition/363/statistics.html.

You might also like

Comments are closed.