Počinje hokejaška sezona: Partizan od 2. do 4. oktobra domaćin Kontinental kupa

 

Prvom rundom Kontinental kupa (Grupa A) počinje nova hokejaška sezona u Srbiji, a desetostruki uzastopni prvak Srbije drugi put u poslednje tri godine biće domaćin ovom drugom po jačini evropskom internacionalnom klupskom takmičenju organizovanom pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije (IIHF). Crno-beli neće imati nimalo lak zadatak da izbore plasman u drugu fazu takmičenja (23-25. oktobar, Poljska). U toj nameri Partizan će imati za rivale trostrukog uzastopnog izraelskog šampiona Rišon Devilse, čuveni bugarski CSKA Sofija i novog prvaka Turske, Zejtinburnu iz Istanbula.

Iako sastav grupe deluje povoljniji nego što je to bio slučaj pre dve godine kada je Partizan takođe bio domaćin ovom takmičenju u našoj najvećoj dvorani, veliki problem za crno-beli sastav sigurno će biti kratak pripremni period, s obzirom da je sezona leda u Beogradu startovala tek minulog vikenda.

– Nažalost, ulazimo u ovaj turnir sa tek pet ili šest treninga. To je nešto na šta nismo mogli da utičemo, ali pokušaćemo sve da izborimo plasman u naredni krug takmičenja. Da kod nas sezona leda počinje 1. septembra kao što je to u kod naših protivnika, sve bi delovalo mnogo drugačije – rekao je trener Partizana Nikola Bera.

Crno-beli su se za novu sezonu pripremali mahom na "suvim treninzima", kao i u Prvenstvu Srbije u inlajn hokeju (hokej na rolerima) tokom leta. Osim problema sa ledom, crno-beli će biti oslabljeni i za standardne reprezentativce Marka Brkušanina, Aleksu Lukovića i Dimitrija Filipovića, ali se i pored toga nadaju da je naredna runda dostižna, premda će veliku ulogu imati i drugi faktori.

– U ovom delu sezone veoma je teško predvideti sa kakvim će konačnim sastavom doputovati naši protivnici. CSKA je uvek opasan, naročito ako dođe sa svojim internacionalcima iz Slovačke i Rusije kojih je imao i ranijih sezona. Izraelski tim ima nekolicinu igrača koji su iz američke škole hokeja, koji su tamo završili koledže, tako da će i oni biti veoma ozbiljan protivnik ukoliko doputuju u punom sastavu – smatra Bera.

Prvi meč na turniru Partizan igra u petak, 2. oktobra od 17.30 časova protiv CSKA iz Sofije, dok se prethodno, od 14 časova, sastaju Zejtinburnu i Rišon Devils. Dan kasnije od 14 časova igraju Rišon Devils i CSKA, dok se od 17.30 sastaju Partizan i Zejtinburnu. U poslednjem kolu, i istim terminima sastaju se CSKA – Zejtinburnu, odnosno Partizan i Rišon Devils.

Turnir se igra po ligaškom sistemu ("svako sa svakim"), a samo pobednik ide u narednu rundu koja se igra u poljskom Tihiju, od 23. do 25. oktobra, u kojem će pored pobednika grupe A i domaćeg GKS Tihija, igrati i britanski Koventri Blejz i rumunska Dunarea Galati.

 

You might also like

Comments are closed.