Tisa Volan slavio na Novom Beogradu

 

Iskusni mađarski tim koji ove sezone učestvuje u našem nacionalnom šampionatu, posle prošlonedeljnog trijumfa nad Beostarom u Segedinu, savladao je još jedan mladi beogradski tim za koji igraju kandidati za naše mlađe nacionalne selekcije.

Dva pogotka za ekipu Beograda postigao je Božidar Ignjatović, a u strelce upisao i Petar Novaković. U timu Tise Volana po dva gola postigli su Tamaš Odri i David Varga, a po jedan Marko Bošnjak, Mihael Maslac i Robert Hidveđi.

Naši mladi „oklopnici“ koje sa klupe predvodi Den Kesa (bivši NHL igrač i ujak hokejaša Boston Bruinsa Milana Lučića), u uvodnoj trećini relativno uspešno su odolevali, pa su i pored deset udaraca više gostiju, samo jednom kapitulirali i u nastavak ušli sa aktivnim rezultatom.

Ipak, Tisa Volan u drugom delu koristi nešto slabiju koncentraciju hokejaša Beograda i sa četiri pogotka u nastavku meča praktično rešili pitanje pobednika i tako ipak potvrdili ulogu favorita u ovom meču. Težak period igre konačno je prekinuo Petar Novaković u 35. minutu za 1:5 posle 40 minuta igre.

U poslednji period naši momci ulaze sa ogromnom željom i trudom da uprkos visokom rezultatu pokažu veliki potencijal koji poseduju. Krenuli su otvoreno, na „sve ili ništa“, vrlo dobro su napadali i u nizu stvarali šanse. Igralo se praktično samo pred golom segedinskog tima, o čemu svedoči i broj udaraca na gol od čak 25:9.

Ipak, na gol se čekalo sve do 56. minuta kada je Ignjatović postigao svoj prvi, a tri minuta kasnije i drugi pogodak. Ali je to bilo dovoljno samo za kratkotrajne aplauze sa tribina, budući da su na oba Ignjatovićeva gola gosti uzvraćali istom merom, za konačnih 3:7.

Ekipa iz Segedina je tako stigla i do druge pobed u dva uvodna meča šampionata, dok je Beograd posle poraza od Partizana (4:11) zabeležio i drugi poraz.

You might also like

Comments are closed.