Na turniru "Spartans 2016" prvi put u istoriji srpskog hokeja igra ženski tim "Girls Serbia"

 

Od 22. do 24, januara na Gradskom klizalištu u Subotici u okviru tradicionalnog turnira „Spartans 2016“ dve ženske selekcije sastavljene iz članica HK Partizan, HK Spartak i HK NS Stars odigraće mečeve sa godinu dana mlađim dečacima, dok su u okviru celog događaja organizovana i dva prijateljska meča: HK Spartak – HK Vukovi (Sarajevo) i Girls Serbia – Girls Sarajevo U16.

Program učešća naših mladih hokejašica na ovom turniru predstavlja nastavak projekta Girls Serbia koji je pre dvadesetak dana imao prvu akciju u Subotici, kada su se u organizaciji HK Spartak devojčice iz Srbije okupile, odradile zajednički trening i odigrale mini turnir (mlađe devojčice), odnosno utakmicu protiv HK Spartak U12 (devojčice pobedile rezultatom 5:4).

Osim pomenutih akcija ovog vikenda, ekipe Girls Serbia U9 i U11 će u nedelju 24. januara u Subotici učestvovati na još jednom turniru, organizovanom u saradnji sa mađarskim hokej savezom, a na kojem će pored HK Spartak i ekipe Girls Serbia učestvovati još nekoliko ekipa iz Mađarske.

Foto: HK Spartak/Dejan Vuković

 Foto: HK Spartak/Dejan Vuković

 

You might also like

Comments are closed.