Održan sastanak čelnika balkanskih saveza i IIHF-a sa ciljem razvoja hokeja u regionu

 

Hokej savez Slovenije je uz podršku Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) ovog vikenda bio domaćin sastanka razvojnog programa zemalja Balkana na kojem su pored predstavnika domaćina prisustvovali i čelni ljudi nacionalnih organizacija Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Turske i Srbije. Savez hokeja na ledu Srbije na sastanku u prestonici Slovenije predstavljao je predsednik SHLS Marko Milovanović, a na skupu su definisani osnovni putevi daljeg razvoja hokeja u regionu.

Osnovni cilj sastanka bio je definisanje potreba balkanskih nacionalnih saveza na polju razvoja, budući da je IIHF u procesu stvaranja višegodišnjeg plana razvoja hokeja u regionu.

– U svetlu ovih informacija nacionalne organizacije iz regiona imaju ključnu ulogu razvoja u kojem će imati odgovarajuću podršku međunarodne krovne organizacije (IIHF) – rekao je tom prilikom Henrik Bah Nilsen, član Veća IIHF-a zadužen za razvoj hokeja na Balkanu. 

Učesnici sastanka prisutnima su predočiili stanje hokeja u njihovim zemljama i predstavila svoje ideje međusobne saradnje, naročito na polju rada sa mlađim kategorijama. Iako je hokej na različitim nivoima razvoja u zemljama koje su prisustvovale sastanku, definisani su neki zajednički problemi, a među njima svakako najdominantniji je nedostatak adekvatne infrastrukture i finansijskih sredstava. 

Jedan od predloga bio je i onaj domaćina sastanka koji je predstavio plan razvoja u vidu stvaranja hokejaške akademije i razvojnih kapija, ali i dugoročnog plana usmeravanja na integraciju takmičenja zemalja regiona u najmlađim kategorijama.

Izvor: hokej.si

 

You might also like

Comments are closed.