Pobeda Partizana protiv odličnog Beostara

 

Aktuelni šampion je do pobede stigao zahvaljujući boljoj igri u poslednjih dvadeset minuta i tako zabeležio treći trijumf u ovoj sezoni. „Crno-beli“ su ovom pobedom izbili na čelo tabele sa bodom više u odnosu na Tisu Volan, dok je Beostar ostao na trećem mestu sa četiri boda.

Dva pogotka za tim Partizana postigao je Marko Milovanović (uz dve asistencije), dok su se u strelce još upisali Dragan Komazec, Dimitrije Filipović i Marko Kovačević. Za gostujući tim golove su postigli Petar Novaković i Andrija Babić.

Prvi period igre pripao je „crno-belima“ koji su poveli već nakon tri i po minuta igre, kada je Komazec odličnim udarcem pogodio levi ugao Beostarovog gola, posle asistencije Milovanovića. Međutim, gosti vrlo brzo dolaze do izjednačenja zahvaljujući Petru Novakoviću  koji je, posle udarca Babića i pomalo nesrećno odbijenog paka Lukovića, pogodio praznu mrežu na isteku osmog minuta. Partizan je u nastavku bio dominantniji rival, stvorio nekoliko prilika, da bi u 15. minutu takvu igru krunisao novim vođstvom zahvaljujući kapitenu Milovanoviću koji je iz dva pokušaja savladao Stepanovića.

I u prvoj polovini nastavka domaćin je bio bolji rival, ali uprkos pritisku nije uspeo da materijalizuje svoje prilike. Sa druge strane, čim su uspeli da stignu do daha, izabranici Dena Kese uspeli su da dođu do novog izjednačenja. Andrija Babić se u jednom napadu prošetao gotovo kroz gotovo celokupnu odbranu rivala i sjajno poslao pak u gornji levi ugao Lukovićevog gola. Nakon toga, Partizan ponovo preuzima inicijativu, ali im nekoliko isključenja nije dozvoljavalo da u potpunosti dođu do svoje igre, dok su gosti u jednom momentu imali situaciju „5 na 3“, ali je prečka sačuvala gol Partizana.

Shvativši ozbiljnost situacije, aktuelni šampion u poslednjem periodu „dodaje gas“ i vrlo brzo stiže do vođstva preko Filipovića (u 45. minutu), da bi samo minut kasnije Kovačević, posle još jedne asistencije Milovanovića, duplirao prednost domaćina za miran nastavak. Mladi tim Beostara pokušao je da uzvrati, ali njihova nastojanja da smanje rezultat seče novi pogodak domaće ekipe na polovini poslednje trećine, a strelac je još jednom bio Milovanović, za konačnih 5:2.

You might also like

Comments are closed.