Subotičani blistali na međunarodnoj sceni

Mladi hokejaši Spartaka blistali su minulog vikenda na međunarodnoj sceni. Hokejaške selekcije Subotičana do 10 i do 12 godina učestvovale su na turnirima u Sloveniji i Mađarskoj i u Srbiju su se vratile sa medaljama.

Selekcija Spartaka do 10 godina takmičila se na 7. međunarodnom turniru "FOX TROPHY" uz učešće izuzetno jakih ekipa iz Slovenije, Slovačke, Češke, Austrije i Srbije.

Subotička deca su odigrala verovatno najbolji turnir od početka sezone, izuzetno požrtvovano, disciplinovano i hrabro, što im je donelo neverovatan uspeh i svih 8 pobeda iz isto toliko utakmica. Hokejaši Spartaka pobedili su Hamikovo (Slovačka) 4:0, zatim Triglav Kranj (Slovenija) 3:2,  Junior Capitals (Austrija) 4:0, EHC Lions (Autrija) sa 4:0 i HC Byci Karvina (Češka) sa  2:1. U grupi za razigravanje od prvog do šestog mesta bili su bolji od Fridlanta (Češka) 3:1, Be The Best (Slovačka) 6:0 i u velikom finalu od čuvenog HC Grazz 99ers 5:1. Na taj način je superiorno osvojeno prvo mesto u konkurenciji čak 12 timova.

Ovaj fantastičan uspeh, jedan od najvećih u bogatoj istoriji HK Spartak u mlađim kategorije su izborili: Feind Peter, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Gladić Petra, Kujundžić Nikola i Rac Sabo Hanna, a trener ekipe je Brestovac Uroš.

Potvrdu kvalitetnog i stručnog rada sa mlađim kategorijama u klubu je potvrdila i selekcija do 12 godina koja je na turniru u Segedinu osvojila drugo mesto. Posle tri pobede nad ekipama Dunaujvaros B 12:0, Segedin 7:3 i Gepard 5:0, u finalu su Subotičani poraženi od Ferencvaroša rezultatom 6:1.

Kao uteha za poraz u finalu stigla su pojedinačna priznanja. Za najboljeg strelca na ovom turniru proglašen je Aleksandar Antonijević, dok je u programu izvođenja penala za najboljeg golmana izabran Albert Sabo Rac.

Boje Spartaka na ovom turniru sa mnogo uspeha branili su: Sabo Rac Albert, Antonijević Aleksandar, Kuntić David, Vaštag Ivet, Stantić Sara, Pećerić Slaven, Rajković Martin, Popov Jovana, Nađ Mateja, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, kao i 5 igrača koji su bili pozajmljeni iz HC Kiškoroš. Treneri ove ekipe su Kolarić Aleksandar i Vaštag Zoltan.

You might also like

Comments are closed.