Veliki preokret Zvezde i poraz Vojvodine

Proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje u IHL ligi, a srpski klubovi imali su polovičan učinak. Crvena zvezda je nakon velikog preokreta u produžetku uspela da pobedi Medvešćak 6:5 (1:3, 1:2, 0:3, 0:1), dok je Vojvodina u svojoj prvoj utakmici u novoj sezoni poražena od ekipe Zagreba sa 5:7 (1:3, 3:3, 1:1).

Ono što su propustili u finišu drugog duela sa Celjem 30. septembra u Pioniru, Zvezdini hokejaši delimično su nadoknadili protiv Medvešćaka. Crveno-beli su gostovanju u Zagrebu posle pola sata igre gubili od Medvešćaka sa čak 5:1, ali su maestralnom igrom u poslednjoj trećini najpre došli do izjednačenja, a potom i do trijumfa u produžetku.

U finišu druge deonice Daniel Mihal je smanjio prednost domaćih na 5:2, a onda je furioznu treću deonicu golom u 44. minutu otvorio Vjačeslav Čegrintsev. Vukićević je samo tri minuta kasnije na asistenciju Podunavca smanjio na 5:4, a svojim drugim golom na meču (prvi je postigao u 20. minutu) Španjević je doneo izjednačenje.

Odlučujući gol u produžetku za pobedu i vredan bod sa gostovanja doneo je Čegrintsev na asistenciju Daniela.

Vojvodina je bila u identičnoj situaciji kao i Crvena zvezda. I Novosađani su u duelu sa Zagrebom gubili sa 5:1. Uspeli su da priprete, ali ne i da naprave potpun preokret. Vojvodina je povela golom Gorana Maletića u 10. minutu. Međutim, vođstvo domaćih trajalo je svega 35 sekundi, a Zagrepčani su za samo 15 minuta postigli čak pet golova za ubedljivo vođstvo.

Hokejaši Vojvodine nisu se predavali. Mrežu je tresao Nadaški i čak tri puta Relja Radosavljević, ali sve što su domaći uspeli da urade je da priđu na svega gol zaostatka (5:6 u 52. minutu). Ipak, golom Blagusa 70 sekundi pre kraja Zagreb je osigurao pobedu.

You might also like

Comments are closed.