Počinje ERSTE liga budućih šampiona

Ovog vikenda počinje nova sezona ERSTE lige budućih šampiona. Prvi na led će hokejaši do 10 godina, a domaćin će u ledenoj hali Pionir u subotu od 15 sati i 45 minuta biti Partizan. Osim domaćina učestvovaće još Crvena zvezda, Marbo, Red Team, NS Stars i Vojvodina, a Spartak je slobodan.

O očekivanjima od Erste lige budućih šampiona u novoj sezoni govorio je predsednik Saveza hokeja na ledu srbije Marko Milovanović: – Očekujemo uspešnu sezonu kao što je to bio slučaj prethodnih godina za U8 i U10, a sve to zajedničkom zaslugom hokejaške zajednice – počeo je priču Milovanović i potom dodao: – Tokom pauze se razmatralo o dopunama i očekujemo veću ravnopravnost uvodjenjem “trakica” koje obeležavaju postave, time i veću neizvesnost na ledu. Takođe, poslednje dve nedelje ličnom inicijativom, a vođen analizom baze i trendovima većine IIHF članova diskutovalo se o izmenama propozicija takmičenja sa 4na4 (mali golovi) u 3na3 (regularni IIHF golovi). Cilj diskusije bio je podizanje kvaliteta koje zahteva veće klizačko angažovanje pojedinaca tokom igre kao i tehničke sposobnosti uz veći izazov za golmane svih timova. Većina klubova se nije složila i ne smatram to kao nešto negativno, jer svi koji rade u interesu hokeja treba da iznose svoje ideje. Uglavnom, promena neće biti, a diskusija će se nastaviti na ovu temu prvom prilikom kad klubovi budu spremni.

Ciljevi koji su pred ERSTE ligu budićih šampiona postavljeni od njenog osnivanja se neće menjati:- ERSTE liga budućih šampiona je razvojna liga. Osnovni cilj ovog projekta je izgradnja baze igrača koji će zavoleti hokej, a u budućnosti predstavljati timove i kasnije konkurisati za dres reprezentacije Srbije. Važno je pažljivo pratiti kvalitet rada svakog kluba tokom trenažnog i turnirskog procesa, pa detaljnom analizom usmeravati čitav razvojni program. Verujem da će deci i njihovim roditeljima biti zabavno na svakom turniru – zaključio je Milovanović.

You might also like

Comments are closed.