Memorijal "Mirko Holbus" 3. i 4. novembra u Pioniru

Tradicionalni memorijalni turnir "Mirko Holbus" i ove godine održaće se u Beogradu 3. i 4. novembra u organizaciji HK Partizan. Na ledu Pionira predstojećeg vikenda prodefilovaće oko 300 najmlađih hokejašica u kategorijima U8 i U10, a osim domaćina Partizana učestvovaće još: Serbia Girls, NS Stars, Crvena zvezda, Spartak, Vukovi, Medvešćak, Mladost, Zagreb, Olimpija, Marbo i Admin.

– Predstoji nam prava revija hokeja za devojčice. Utakmice će se u subotu igrati od osam ujutro do osam uveče, a u nedelju od osam ujutro pa sve do 16 časova. Igraće se na tri terena istovremeno, svaka utakmica će trajati po 18 minuta, pa će se na svakih sat vremena biti odigrano 9 utakmica. Zanimljivo je da će tokom Memorijala "Mirko Holbus" biti odigrano preko 120 utakmica što je fantastično – počeo je priču koordinatora za ženski hokej u SHLS Uroš Brestovac, koji će se na turniru pojaviti u dvostrukoj ulozi, kao trener ekipa Serbia Girls i Spartak.

– Na ovom turniru imaćemo priliku da na delu vidimo oko 40 srpskih hokejašica, a nadamo se da će Memorijal "Mirko Holbus" poslužiti za promociju hokeja među devojčicama. Ovakve manifestacije su zaista dragocene za popularizaciju ženskog hokeja. Na godišnjem nivou se održava šest do sedam događaja ovakvog tipa, a svi bismo voleli da ih ima i više. Samo učešće na ovakvom turniru za ove devojčice predstavja veliku pobedu. Rezultat je apsolutno u drugom planu, a mnogo važnije od svega toga je da se one međusobno povezuju i druže na ledu, ali i da budu svesne da se na njih računa da će u perspektivi predstavljati reprezentaciju Srbije koju treba da oformimo – konstatovao je Brestovac.

You might also like

Comments are closed.