Trening kamp selekcije do 16 godina uspešno završen

Savez hokeja na ledu Srbije tokom vikenda je organizovao mini trening kamp za selekciju igrača do 16 godina. Po prvi put na jednom mestu okupila se budućnost srpskog hokeja sa idejom da se provere raspoložive snage, gradi kult reprezentacije i priprema za sve ono što će čekati ove mlade hokejaše u dresu sa državnim grbom. Održana su dva treninga, a radilo se na ledu HK Beostar na Novom Beogradu.

– Više od 50 igrača rođenih u periodu od 2001. do 2005. godine smo imali priliku da vidimo na ledu i to je sjajna stvar – počinje priču Danilo Vukotić, sportski direktor SHLS i dodaje: – U subotu smo imali veći odziv, jer su mnogi momci iz Novog Sada u nedelju imali utakmicu, ali ovo okupljanje je bilo pun pogodak. Radilo se u dve grupe, sa mlađim i nešto starijim igračima, a u nedelju smo organizovali i trening utakmicu. Mnogi od ovih momaka su prvi put obukli dres reprezentacije i jasno se moglo videti koliko im to znači. Zato smo uvereni da će ovaj mini trening kamp biti veliki podstrek za sve njih da nastave da treniraju sa još većim žarom.

Opšti je utisak da je ova akcija bila više nego uspešna:- Deca su bila više nego zadovoljna, od roditelja smo dobili mnogo pozitivnih komentara i podršku da se ovakva okupljanja češće organizuju. Zaista je bilo lepo videti decu iz Partizana i Crvene zvezde, ali i ostalih timova kako se druže i zajednički bore na ledu. Kao što smo i najavili, sve ovo je uvod u njihov reprezentativni angažman. Želimo da ih pratimo kako sazrevaju. Videli smo dosta potencijala, naravno, sa njima treba mnogo da se radi, ali najvažnije je da ih zadtržimo na ledu i u hokeju i tako priširimo našu bazu igrača – konstatovao je Vukotić.

You might also like

Comments are closed.