Peroun saopštio spisak selekcije Srbije do 20 godina

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Fred Peroun objavio je spisak igrača koji će konkurisati za dres nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupa, koje se od 15. januara održava u Zagrebu. Kao što je poznato, reprezentacija će se okupiti i sa pripremama početi 3. januara, a protivnici našim oklopnicima na ovom šampionatu osim domaćina Hrvatske biće Holandija, Belgija, Izrael i Meksiko.

Na Perounovom spisku se nalazi 36 igrača: Ješic Mirko, Ćurčic Sergej, Racić Andrija, Mirkov Petar, Manojlović Mihajlo, Tomašević Danilo, Danji Aleksandar, Salom David, Marković Srđan, Đumic Mirko, Grković Dušan, Subotić Srđan, Pejović Nemanja, Stojsavljević Đorđe, Kastel Viktor, Dragović Marko, Anđelkovic Vasilije, George Tharakan, Mašić Antonije, Marinković Vasilije, Vrućinić Veljko, Mitrović Igor, Ivković Strahinja, Popović Mateja, Mladenović Marko, Španjević Andrija, Pejčić Lazar, Gajić Miloš, Jovović Andreja, Vasić Bojan, Mitić Jug, Avramović Aleksandar, Vojinovic Pavle, Ilijin Dušan, Tomašević David, Vuković Matija.

– Ovaj spisak predstavlja kombinaciju igrača koji su nastupali za U18 i U20 selekciju prošle godine, kao i pojedinaca koji ranije nisu bili u reprezentaciji i koji će na ovaj način biti u prilici da osete atmosferu i način rada u nacionalnom timu – objašnjava Danilo Vukotić, sportski direktor Saveza hokeja na ledu Srbije i dodaje:

– Pomoćnici Fredu Perounu će biti Nemanja Janković i Nikola Glavonjić, dok je ostatak stručnog štaba nepromenjen. Po unapred utvrđenom planu, reprezentacija će trenirati u ledenoj dvorani Pionir, s tim što će igrači 6. i 7. januara biti slobodni zbog božićnih praznika. U pregovorima smo da organizujemo pripremne utakmice sa nekim od klubova iz Mađarske i Slovenije i nadamo se da ćemo uskoro i to sve precizirati.

Vukotić je posebno želeo da istakne solidarnost Crvene zvezde i Partizana u pogledu termina održavanja treninga reprezentacije:- Bili su nam zaista od velike pomoći. Želim da im se zahvalim jer su nam ustupili termine i ta njihova podrška nam je zaista dragocena. Veoma brzo su odreagovali, sve su uradili u interesu srpskog hokeja, izašli su nam u susret i to bih želeo posebno da naglasim – zaključio je Vukotić.

Reprezentacija Srbije će put Zagreba na Svetsko prvenstvo krenuti 14. januara, a prvi protivnik dan kasnije biće selekcija Meksika.

You might also like

Comments are closed.