Happy Hockey Days 2016: Hokejašice Srbije zabeležile prvo međunarodno gostovanje u istoriji

 

Ledena dvorana „Zetra" od 12. do 14. februara ugostila je desetak ekipa iz regiona uzrasta do devet i do 11 godina, a pored srpskih devojčica na turniru su učestvovale ekipe dečaka i devojčica iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, među kojima i novosadski NS Stars, subotički Spartak i beogradski Partizan.

Ženska ekipa „Girls Serbia" nastupila je sa dva tima (U10 i U12), u konkurenciji sa dečacima godinu dana mlađim od svog uzrasta i zabeležila zavidne rezultate. Ova ekipa sastavljena je od devojčica iz Subotice (HK Spartak), Novog Sada (HK Vojvodina i HK NS Stars) i Beograda (HK Partizan) i neformalno predstavlja prvu reprezentaciju Srbije u ovim uzrastima.

Foto: HK Spartak

Selekcija U10 (igračice do 10 godina i mlađe) odigrala je ukupno osam utakmica i zabeležila tri pobede i pet poraza, što je na kraju turnira bilo dovoljno za šesto mesto u konkurenciji devet ekipa, a srpske devojčice ni na jednom meču nije doživela ubedljiv poraz. Za ekipu „Girls Serbia U10" nastupile su: Sara Stantić, Ivet Vaštag, Ana Milodanović, Melanija Miklenović, Hana Rac Sabo, Jana Radović, Iva Ivanov, Katarina Vasiljević, Katarina Milosavljević, Sofija Aćimović, Tea Radović, Milena Đuknić, Ivona Bodiš i Una Batanjac.

Selekcija do 12 godina zabeležila je ukupno pet pobeda, jedan remi i tri poraza na ukupno devet utakmica, što je na kraju bilo dovoljno za peto mesto, što takođe predstavlja izuzetan uspeh ove talentovane generacije hokejašica, koje već duži niz godina treniraju zajedno i nose se rame uz rame sa svojim vršnjacima dečacima u svojim matičnim klubovima. Za ovu ekipu igrale su: Lila Rac Sabo, Smiljana Vinčić, Nikolet Hajdu, Elena Sekulić, Tea Radović, Dana Ilić, Emilija Žikić, Milica Velček i Jana Radović.

Foto: HK Spartak

Obe selekcije vodio je trenerski tandem Uroš Brestovac (HK Spartak) i Viktor Čengeri (HK Vojvodina), a još jedan nastup srpskih ženskih ekipa (prvi imale mesec dana ranije na turniru „Spartans 2016" u Subotici) još jednom je ostavio zapažen utisak pre svega na publiku, ali i domaćine, dok dobri rezultati ulivaju veru u lepu budućnost.

U pratećem delu programa održan je i tzv. „Girls Jumberee", revija i promocija ženskog hokeja u regionu, na kojem je učestvovalo blizu 50 igračica iz sve četiri zemlje učesnice, podeljene u tri ekipe, koje su tokom dva dana vikenda odigrale po jednu utakmicu po sistemu „svako sa svakim", na velikom terenu (celom ledu).

 Foto: HK Spartak

Foto: HK Spartak 

Foto: HK Spartak

 

You might also like

Comments are closed.