Turnir Spartans 2019 u Subotici 19. januara

Hokejaški klub Spartak će na otvorenom gradskom klizalištu 19. januara biti domaćin velikog turnira za mlađe kategorije pod nazivom SPARTANS 2019. Turnir se organizuje u kategorijama U8 i U10 uz učešće ukupno 9 klubova. Domaćin Spartak, zatim Crvena zvezda, Vojvodina, NS Stars, Vukovi (Sarajevo), Medvjedi (Sarajevo) i Serbia Grils imaće svoje timove u obe konurencije, dok će se ekipa Aligators (Sombor) takmičiti u konkurenciji hokejaša do osam godina, a mađarski Kiskoros u kategoriji U10.

Na ledu gradskog klizališta u Subotici prodefilovaće 200 mališana, ukupno će biti odigrano čak 56 utakmica, turnir počinje u 9 sati i 30 minuta i planirano je da traje sve do 18 časova.

– Posebno nam je drago što će ekipi Aligators iz Sombora ovo biti prvo učešće na nekom turniru. U Somboru je postavljeno montažno klizalište i grupa ljudi se organizovala i pokrenula hokej na ledu, po prvi put u Somboru. U protekle dve, tri nedelje oni su nekoliko puta bili naši gosti na ledu u Subotici i trenirali su zajedno sa našim klincima. Poklonili smo im deo opreme, štapova, pakova i ostalo. Pored toga, u Somboru je održan jedan mini pokazni trening pred sam kraj 2018. na kojem su gostovali predstavnici HK Vojvodine i HK Spartak – sa ponosom ističe jedan od organizatora turnira i trener Spartaka Uroš Brestovac i potom iznosi neke od detalja vezanih za odigravanje samog turnira:

– Utakmice će trajati 15 minuta u mlađoj i 18 minuta u starijoj uzrastnoj katgoriji, savaka ekipa odigraće po sedam mečeva, a leteće izmene su dozvoljene na svakih 60 sekundi. Igraće se "3 na 3 " na golove malih dimenzija, sa minimum 10 a maksimum 14 igrača po ekipi. Za sve učesnike smo kao i prethodnih godina obezbedili posluženje u vidu toplih napitaka i sendviča i siguran sam da nas u Subotici 19. januara očekuje jedan lep hokejaški dan, koji će svim učesnicuima ostati u lepom sećanju – zaključio je Brestovac.

You might also like

Comments are closed.