Prvenstvo Srbije: Ne igra se Vitez – Partizan, crno-beli u petak sa Vojvodinom, izmene u sistemu plej-ofa

 

Takođe, na osnovu dopisa koji je Hokej klub Vitez dostavio Savezu hokeja na ledu Srbije odlučeno je da meč bude registrovan rezultatom 5:0 u korist Partizana, dok se HK Vitez na osnovu Pravilnika o takmičenju SHLS sankcioniše oduzimanjem jednog boda i novčanom kaznom u iznosu od 12.500 dinara.

Sa ova tri boda Hokej klub Partizan sada ima 21 poen, koliko i Tisa Volan iz Segedina, ali zbog boljeg međusobnog skora (dve pobede, 9:2, i 8:0) i gol razlike šampion Srbije je jedan meč pre kraja ligaškog dela šampionata pretekao ekipu iz Segedina na drugom mestu na tabeli, pa će takmičenje sigurno okončati ispred mađarskog tima. Pomenuti duel, u kojem će se Partizan sastati sa ekipom Vojvodine, biće odigran u petak, 4. marta od 21.20 časova u ledenoj dvorani "SPENS".

PROMENA U SISTEMU PLEJ-OFA, BEZ POLUFINALA

Još mnogo pre završnice ligaškog dela takmičenja bili su jasni učesnici plej-ofa Prvenstva Srbije, a jedina nepoznanica bio je konačan raspored na tabeli, odnosno osvajači pozicija dva i tri. Ubedljivom pobedom Partizana u derbiju protiv Tise Volan (8:0) igranom u nedelju u ledenoj dvorani "Pionir", postalo je jasno da će crno-beli ovaj deo šampionata okončati ispred tima iz Segedina, pa je dogovorom četiri kluba učesnika plej-ofa usvojeno da se umesto prvobitno planiranog sistema takmičenja koji je podrazumevao odigravanje polufinala i finale plej-ofa, kao i duel za treće mesto, na predlog Tise Volan igraju samo mečevi finala plej-ofa u kojem će se sastati ekipe Crvene zvezde (pozicija 1) i Partizana (2), na tri pobede u seriji, dok će se ekipe Tisa Volan (3) i NS Stars (4) takmičiti za treće mesto, do dve pobede u seriji.

Doigravanje počinje već u nedelju, 6. marta utakimcom Tisa Volan i NS Stars u Segedinu, drugi meč igra se nedelju dana kasnije, a eventualna "majstorica" 20. marta. Finalna serija između Crvene zvezde i Partizana počinje u petak, 11. marta, drugi meč na programu je 15. marta, a treći tri dana kasnije. Ukoliko bude bilo potrebno, preostala dva termina finala su nedelja, 20. mart, odnosno utorak 22. mart.

OMLADINCI NA PRIPREMAMA OD 12. MARTA, SENIORI PO ZAVRŠETKU PLEJ-OFA

Ovaj dogovor u velikoj meri će značiti dvema nacionalnim selekcijama Srbije, seniorskoj i omladinskoj (U18), koje u narednom periodu očekuju pripreme, a zatim i svetska prvenstva u Španiji. Selekcija do 18 godina od 12. marta trebalo bi da počne pripreme za Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupe B, koje se igra već od 26. marta u madridskom predgrađu Valdemorou, dok seniori Srbije svoje pripreme za planetarni šampionat počinju sa završetkom finala plej-ofa. Svetsko prvenstvo za seniore Divizije II, Grupe A, igra se od 9. do 15. aprila u Haki.

PRVENSTVO SRBIJE

Vitez – Partizan 0:5 pff.
Petak:Vojvodina – Partizan (21.20, ledena dvorana "SPENS")
 

TABELA:

  TIM G W WE LE L GF:GA PTS
1. Crvena zvezda 10 9 0 0 1 101:15 27
2. Partizan 9 7 0 0 2 65:17 21
3. Tisa Volan 10 7 0 0 3 65:40 21
4. NS Stars 10 4 0 0 6 49:50 12
5. Vitez (-1) 10 2 0 0 8 22:94 5
6. Vojvodina 9 0 0 0 9 10:96 0

 

PAROVI I TERMINI PLEJ-OFA:

FINALE:

Crvena zvezda – Partizan (petak, 11. mart, ledena dvorana "Pionir", Beograd)Crvena zvezda – Partizan (utorak, 15. mart, ledena dvorana "Pionir", Beograd)Partizan – Crvena zvezda (petak, 18. mart, ledena dvorana "Pionir", Beograd)Partizan – Crvena zvezda (nedelja, 20. mart, ledena dvorana "Pionir", Beograd) *Crvena zvezda – Partizan (utorak, 22. mart, ledena dvorana "Pionir", Beograd) *

ZA TREĆE MESTO:

Tisa Volan – NS Stars (nedelja, 6. mart, Gradsko klizalište, Segedin)NS Stars – Tisa Volan (nedelja, 13. mart, ledena dvorana "SPENS", Novi Sad)Tisa Volan – NS Stars (nedelja, 20. mart, Gradsko klizalište, Segedin) *

* – ako bude potrebno

 

You might also like

Comments are closed.