Peroun: Zlatna medalja je rezultat sjajnog timskog rada

Reprezentacija Srbije do 20 godina na veličanstven način osvojila je prvo mesto na Svetskom prvenstvu Druge divijzije B grupa koje se od 15. do 21. januara održavalo u Zagrebu. Srpski „oklopnici“ u pet utakmica zabeležili su isto toliko pobeda i uz opštu ocenu svih apsolutno zasluženo izborili plasman u viši rang.

Selektor naše reprezentacije, kanadski stručnjak, Fred Peroun bio je oduševljen postignutim rezultatom, ali i igrom koju su njegovi izabranici prikazali na ovom šampionatu.

– Kakva fantastična nedelja je za nama – uzbuđeno je počeo priču Peroun i potom nastavio da sumira utiske iz glavnog grada Hrvatske:

– Igrači su zaista naučili kako da savladaju sve izazove koje su imali na ledu verujući u svoje saigrače, ali i taktiku i plan igre koji smo postavili. Ovaj uspeh je pre svega rezultat sjajnog timskog rada i zalaganja od prve utakmice sa Meksikom do završnih sekundi poslednjeg duela sa Holandijom. Za mene je ključna bila velika disciplina u igri mojih igrača i ogromna posvećenost taktici koju smo postavili. Reprezentacija smo koja je imala najmanje isključenja na celom šampionatu i zato smo i dobili nagradu za fer-plej. To nam mnogo znači, jer je pokazatelj na koji način smo stigli do prvog mesta i velikog uspeha – konstatovao je Peroun.

Kao ključ uspeha Peorun je takođe naveo:

– Igrači naše selekcije bili su izvanredno fizički pripemljeni, mnogo bolje nego bilo koja druga reprezentacija. Zasluge za to pripadaju klubovima u kojima igraju. To je bio glavni preduslov na osnovu koga smo mogli da nametnemo izuzetno agresivan stil igre. To nam je omogućilo da dominiramo na ledu u svim utakmicama. Ono što je vrlo dobra stvar za ovu generaciju igrača je činjenica da čak petorica od šest najboljih defanzivaca imaju pravo nastupa za selekciju do 18 godina koja će za par meseci igrati na šampionatu kome će Beograd biti domaćin. Mislim da posedujemo veoma perspektivnu generaciju hokejaša pred kojom je vrlo uzbudljiv period. Pogotovo ako se u obzir uzme osvajanje ove zlatne medalje i iskustvo koje je proisteklo iz svega toga.

Peroun nije želeo da propusti priliku da se zahvali svim svojim saradnicima u stručnom štabu koji su u značajnoj meri doprineli velikom uspehu:

– Moji pomoćnici, Nemanja Janković i Nikola Glavonjić su odradili sjajn posao, pre svega u pripremi tima za sve ono što nas je čekalo u Zagrebu. Oni su mladi i veoma dobri treneri koji mnogo pažnje poklanjaju stručnom usavršavanju i razumevanju načina na koji se danas igra moderan hokej. Oni su mnogo toga pozitivnog doneli ovom timu, ali pre svega mentalnu snagu i učinili su sve da na psihološkom planu odlično pripreme igrače.

Na kraju razgovora Peroun je poručio:

– Ova medalja zaista mnogo znači, to je jedna vrsta potvrde da ste posao uradili na najbolji mogući način. Bilo je veliko zadovoljstvo biti deo ovog tima i sjajne atmosfere koja nas je krasila – zaključio je Peroun.

You might also like

Comments are closed.