SP U18: Srpski omladinci otputovali u Madrid, od subote kreće odbrana svetske bronze

 

Najmlađa srpska reprezentativna selekcija u narednih osam dana takmičiće se protiv selekcija Belgije, Kine, Islanda, domaćina Španije i prvim favoritom turnira, nacionalnim timom Estonije, sa kojim će se „orlići“ sastati već na startu turnira, u subotu od 16.30 časova. Mladi hokejaši Srbije u Valdemorou će braniti svetsku bronzu koju su tri godine uzastopno osvajali.

Poslednji put kada se to nije dogodilo, naši omladinci osvojili su srebrnu medalju, 2012. godine u Novom Sadu, što je najveći uspeh juniorskih selekcija Srbije od kako naša reprezentacija nastupa pod tim imenom. Iako je osnovni cilj našeg stručnog štaba osvajanje medalje, selektor Jovica Rus veruje da mladi srpski hokejaši mogu i više od toga, iako je ovogodišnji sastav značajno podmlađen u odnosu na prošlogodišnji.

– Idemo uvek sa najvišim mogućim ambicijama. Ako pružimo svoju najbolju partiju na prve dve utakmice možemo da se nadamo i najsjajnijem odličju. Ali medalja je svakako cilj. Vidim da naši protivnici dolaze u sastavima koji su stariji od našeg, ali to će nas činiti samo još motivisanijim da damo svoj maksimum i dođemo do tog cilja – rekao je Rus nekoliko dana pred put u Španiju.

Detalj sa treninga reprezentacije Srbije U18 u ledenoj dvorani "Pionir"Foto: SHLS

Tokom desetodnevnih priprema u ledenoj dvorani „Pionir" i treninzima van leda u cilju jačanja fizičkih predispozicija, Srbija je odigrala tri pripremne utakmice u kojima je zabeležila sasvim solidne rezultate, iako je igrala protiv selekcija koje nastupaju u višem rangu od „orlića". U Ljubljani i Kranju proteklog vikenda odigrani su pripremni mečevi protiv kombinovane selekcije Slovenije (igrali hokejaši Olimpije, Triglava i Slavije, bez Jesenica), u kojima su zabeležena dva poraza (5:3 i 6:3), dok je u poslednjem meču pred start SP, u sredu u Zagrebu zabeležen podvig i pobeda protiv selekcije Hrvatske (2:1 u produžetku), koja se takođe priprema za šampionat sveta Grupe A (ranga iznad našeg).

Dres reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u madridskom pregrađu Valdemorou nosiće 20 igrača i dva golmana:

  • golmani: Jug Mitić (Crvena zvezda) i Bojan Vasić (Maribor);
  • bekovi: Vuk Zotović (Vitez), Đorđe Stojsavljević (Crvena zvezda), Janko Vukotić (Crvena zvezda), Andreja Jovović (Crvena zvezda), Stefan Đuričić (Partizan), David Miljković (MAC Budimpešta), Vladimir Živić (Crvena zvezda);
  • napadači: Sergej Ćurčić (Maribor), Viktor Kastel (Maribor), Vasilije Anđelković (Crvena zvezda), Mirko Đumić (MAC Budimpešta), Andrej Dojčinović (LA Stars Sent Polten), Aleksandar Filipović (Pešterseneti), Dušan Grković (MAC Budimpešta), Dušan Janković (Partizan), Mirko Marković (MAC Budimpešta), Andrija Španjević (Maribor), Srđan Subotić (Tisa Volan), Strahinja Vdović (Crvena zvezda) i Luka Vukićević (Crvena zvezda).

 

Raspored mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu U18 u Valdemorou:

Subota, 26.3.2016.   16.30h   SRBIJA – EstonijaNedelja, 27.3.2016.   20h   Španija – SRBIJAPonedeljak, 28.3.2016.   slobodan danUtorak, 29.3.2016.   16.30h   SRBIJA – BelgijaSreda, 30.3.2016.   slobodan danČetvrtak, 31.3.2016.   13h   Kina – SRBIJAPetak, 1.4.2016.   13h   SRBIJA – Island

Sve rezultate, livescore sa utakmica, kompletne statistike i sastavi svih selekcija će uoči i tokom takmičenja biti dostupni na internet stranici Međunarodne hokejaške federacije posvećenoj SP U18 u Valdemorou, na adresi: http://www.iihf.com/competition/550/statistics.html.

 

You might also like

Comments are closed.