I hokejaši iz Srbije učestvovaće na zimskim Olimpijskim igrama mladih

Na osnovu saglasnosti koju je Savez hokeja na ledu Srbije dobio od Olimpijskog komiteta Srbije, u sklopu takmičenja na ledu na predstojećim zimskim Olimpijskim igrama mladih u Lozani 2020. godine, priliku da učestvuju imaće i predstavnici naše zemlje.

Naime, u Lozani će 2020. godine osim hokejaškog turnira, na kome će u muškoj i ženskoj konkurenciji osim domaćina učestvovati po pet ekipa iz najbolje rangiranih nacionalnih saveza u kategoriji U18, biti organizovan i tunrir „3 na 3“.

Na ovom turniru biće formirano osam ekipa sastavljenih od 11 igrača i dva golmana. Turnir će se igrati u muškoj i ženskoj konkurenciji. Golmani će se birati dirigovano tako što će domaćin delegirati jednog golmana, a 15 najbolje rangiranih saveza delegira po jednog golmana iz svoje zemlje. Igrači će se birati iz svih saveza koji se prijave i sprovedu testiranje, takozvani skill challenge. Najbolji igrač i igračica svakog saveza na osnovu ovog testerinja obezbediće učešće na ovom turniru, a presotala mesta u ekipma će se dodeliti na osnovu rezultata testiranja u svim zemljama.

Tako će hokejaš i hokejašica iz Srbije rođeni u periodu od 01.01.2004. do 31.12.2005. sa najboljim rezultatima učestvovati na zimskim Olimpijskim igrama u Lozani. Termini testiranja biće uskoro objavljeni.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.