U subotu testiranje za učešće na Olimpijskim igrama mladih

Kao što je već ranije najavljeno, na predstojećim zimskim Olimpijskim igrama mladih, koje će se 2020. godine održati u Lozani, učestvovaće hokejaši i hokejašice iz Srbije. Naime, osim hokejaškog turnira, na kome će se u muškoj i ženskoj konkurenciji osim domaćina takmičiti po pet ekipa iz najbolje rangiranih nacionalnih saveza u kategoriji U18, biće organizovan i turnir „3 na 3“.

Na ovom turniru biće formirano osam ekipa sastavljenih od 11 igrača i dva golmana. Turnir će se igrati u muškoj i ženskoj konkurenciji. Golmani će se birati dirigovano tako što će domaćin delegirati jednog golmana, a 15 najbolje rangiranih saveza delegira po jednog golmana iz svoje zemlje. Igrači će se birati iz svih saveza koji se prijave i sprovedu testiranje, takozvani skill challenge. Najbolji igrač i igračica svakog saveza na osnovu ovog testiranja obezbediće učešće na ovom turniru, a presotala mesta u ekipma će se dodeliti na osnovu rezultata testiranja u svim zemljama.

Tako će hokejaš i hokejašica iz Srbije rođeni u periodu od 01.01.2004. do 31.12.2005. sa najboljim rezultatima učestvovati na zimskim Olimpijskim igrama u Lozani. Testiranje kandidata održaće se 23. marta u 15 časova u novosadskoj dvorani SPENS, a svi klubovi su dužni da najkasnije do 21. marta dostave spisak svojih igrača koji će učestvovati u testiranju.

Testiranje če se sastojati od:

  • Explosive start and sprint – 20m
  • Durability and stamina – 3 Laps timed
  • Stick handling with speed – Set course timed
  • Shooting precision – 6 Shots on target

Ceo proces testiranja će biti pokriven kamerama kako ne bi došlo do slučajnih grešaka. Svim takmičarima želimo mnogo sreće.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.