Janković odredio sastav U18 reprezentacije za SP

Reprezentacija Srbije do 18 godina sprovodi poslednje pripreme pred početak Svetskog prvenstva Druge divizije B grupa kome će Beograd biti domaćin od 25. do 31. marta. Osim naše selekcije za plasman u viši rang boriće se reprezentacije Australije, Holandije, Belgije, Hrvatske i Kine.

Selektor našeg tima Nemanja Janković odredio je konačan spisak igrača, a boje reprezentacije Srbije na ovom šampionatu braniće: Aleksa Gvozdenović, Aleksandar Avramović, Antonije Bogdanović, Aleksandar Danji, Vukašin Đinđić, Marko Dragović, Dušan Ilijin, Antonije Jeremić, Mihajlo Manojlović, Vasilije Marinković, Srđan Marković, Petar Mirkov, Marko Mladenović, Neil Nebojša Beaton, Lazar Pejčić, Matija Popović, Andrija Racić, David Salom, Kristijan Savović, Pavle Stojanović, Đorđe Stojsavljević, Danilo Tomašević, Strahinja Vdović.

Srpski oklopnici iskoristili su raniji dolazak reprezentacije Kine i odigrali su zatvorenu trening utakmicu, koja je ujedno bila i generalna proba pred start šampionata i uvodni meč sa Australijom koji je na programu u ponedeljak od 20 sati i 30 minuta. Naši hokejaši pobedili su rezultatom 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) i tako napravili odličnu uvertiru.

– Veoma je dobro što smo uspeli da iskoristimo priliku da odigramo jednu kontrolnu utakmicu u kojoj smo mogli da probamo razne taktičke varijante – počeo je priču selektor Nemanja Janković.
– U ovakvom sistemu takmičenja taj uvodni meč je vrlo važan, Australija je reprezentacija koja je uigrana i uvek dobro pripremljena tako da će taj meč zahtevati maksimalan fokus svih igrača. Zato nam je ovaj duel sa pripremni meč sa Kinom bio od izuzetnog značaja.

O dosadašnjem toku priprema Janković je rekao:
– Imali smo veliki obim posla. Od zaista velikog broja kandidata sastavili smo ekipu za koju smatramo da može da pruži najviše u ovom trenutku. Želim da pohvalim sve momke, prezadovoljan sam njihovim angažovanjem, disciplinom i radnom etikom. Svi igrači su došli spremni da se pokažu u najboljem svetlu, bilo je teško odabrati najbolju ekipu, ali mogu da kažem da sam zadovoljan sastavom i sada svi jedva čekamo početak šampionata.

Na krilima uspeha selekcije do 20 godina, koja je ove sezone izborila plsman u viši rang i činjenice da igraju pred domaćom publikom, Orlići silno žele osvajanje prvog mesta. Međutim, to neće biti nimalo lako:
– Najveći protivnici će nam svakako biti Holandija i Hrvatska. Međutim, ne smemo ni po koju cenu da potcenimo nijednog protivnika. Ipak, Holanđani i Hrvati u ovim selekcijama imaju najbolji rejting i te utakmice će nam bez svake sumnje biti najteže i zahtevaće maksimalnu angažovanost. Naši galvni aduti trebalo bi da budu brzina i istrajnost. Pozvao bih sve ljubitelje hokeja da dođu u Pionir i pruže nam podršku, jer će nam energija sa tribina biti preko potrebno da ostvarimo željeni rezultat – zaključio je Janković.

Šampionat se igra po ligaškom sistemu, svako sa svakim. Prvoplasirani tim izboriće plasman u viši rang, a ulaz na sve utakmice u ledenu halu Pionir je slobodan.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.