Janković: Sve je podređeno zlatu

Dve utakmice i dve pobede! Hokejaši Srbije koji u Beogradu biju bitke na Svetskom juniorskom prvenstvu druge divizije B grupa najpre su pobedili Australiju, a onda su pred punim tribinama Ledene hale „Pionir” savladali i Hrvatsku.

Sreda je za pulene Nemanje Jankovića bila slobodna pred nastavak šampionata, ali nije bilo mnogo vremena za opuštanje jer ih već u četvrtak od 20 sati očekuje duel sa Holandijom koja je takođe neporažena.

– Baš nam je prijao dan odmora da bismo se malo isključili iz hokeja. Bili smo sa momcima u gradu, šetali, opustili se. Pričali smo sa igračima o stvarima koje nisu vezane za sport i bilo je jako prijatno – počinje priču Nemanja Janković, selektor nacionalnog tima.

Prezadovoljan je startom šampionata.

– Igrači su pokazali da imaju izuzetan karakter i da su ozbiljni u svakom trenutku. Imaju pobednički mentalitet  i u glavi im je samo zacrtan cilj. Sve je podređeno osvajanju zlatne medalje – istakao je Janković.

Posle lako savladane Australije (8:4), Orlići su u sjajnom meču nadigrali Hrvatsku sa 4:1. Ključ trijumfa ležao je u sjajnom finišu Orlića.

– Moje igrače krasi istrajnost i brzina. Uvek se bore do kraja. Do sada su u finišu igrali odlično. Deo naše taktike je da imamo furioznu završnicu i da istrajavamo do kraja. Naravno, ukoliko nam se pruži prilika da prelomimo na početku, sigurno je da ćemo to uraditi kako bismo obezbedili miran završetak. Moram da pohvalim tim koji igra hrabro u najbitnijim delovima meča.

Na pitanje da li možda ima malo više treme i pritiska jer se šampionat igra u Beogradu, Janković je rekao:

– Moram da priznam da je bilo treme na početku, ali publika nam je protiv Hrvata baš pomogla. Bila je fantastična atmosfera, hvala svima koji su došli. Momci su bili potpuno očarani ambijentom, igrali su za sve te ljude koji su im pružili podršku. Sa tremom i pritiskom se nose kao pobednici.

Janković je pozvao publiku da i u nastavku takmičenja dolazi u „Pionir”.

– Zaista osvežavajuća atmosfera. Moji igrači će do kraja života pamtiti navijanje. Osećaj će biti još intenzivniji ukoliko osvojimo zlato, a mislim da su oni kadri za taj poduhvat.

Holandija je naredni rival u četvrtak od 20 sati.

– Ni mi ni oni još uvek nismo poraženi. Apsolutno smo spremni da im izađemo na megdan. Nesporno je da će biti teško i napeto jer su Holanđani jako dobro struktuirana ekipa. Trudićemo se da iskoristimo brzinu i da u većini meča imamo igrača više na ledu. Voleo bih da publika ponovo ispuni tribine i da zajedno idemo iz meča u meč do konačnog cilja, zlatne medalje – zaključio je Nemanja Janković.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.