Borba za SP počinje iz Zagreba: Inlajn reprezentacija Srbije otputovala na kvalifikacioni turnir u Austriji

 

Posle dvonedeljnih priprema u hali "Crna rupa" na Zvezdari, naši reprezentativci otputovali su u glavni grad Hrvatske u kojem će u subotu i nedelju uveče odigrati dve pripremne utakmice protiv kombinovane selekcije ove zemlje. Mečevi protiv "Vatrenih" biće odlične provere za ono što naš nacionalni tim čeka od srede, kada u Štajndorfu, gradu na obali jezera Osijah u Koruškoj, počinje turnir na kojem će "Orlovi" pokušati da naprave iskorak u odnosu na prethodni kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Finskoj 2015. godine, kada su kvalifikacije u bugarskoj prestonici Sofiji završili na trećem mestu.

Osam reprezentacija boriće se za jedno mesto na Svetskom prvenstvu Divizije I koje će naredne godine biti održano u Slovačkoj. Srpski hokejaši će kartu za mundijal tražiti kroz mečeve grupe A, protiv domaće selekcije Austrije, odnosno nacionalnih timova Bugarske i Makedonije, sa kojima su se "Orlovi" sastali i u prethodnom kvalifikacionom ciklusu. Inlajn reprezentacija Srbije tada je poražena posle produžetka od domaće selekcije Bugarske (3:4), dok su naši južni susedi savladani sa ubedljivih 16:4.

Reprezentaciju Srbije na kvalifikacionom turniru u Austriji predstavljaće 14 igrača: Marko Brkušanin, Dragan Komazec, Vladimir Večić, Uroš Aleksić, Vladimir Ljutovac, Andrej Cvik, Vladan Drozdik, Aleksandar Kolarić, Lazar Leštarić, Nemanja Nikolić, Uroš Brestovac, Marko Crnoglavac, Mirko Đumić i Ivan Belić (golman).

Detalj sa priprema reprezentacije Srbije u hali "Crna rupa"

Naša reprezentacija će se već na otvaranju takmičenja sastati sa prvim favoritom turnira Austrijom (22. jun, 20 časova), dan kasnije od 16 sati rival je Bugarska, da bi utakmicom protiv Makedonije, 24. juna u isto vreme, "Orlovi" završili grupnu fazu takmičenja. Bez obzira na plasman u grupi, sistemom takmičenja je planirano razigravanje za konačan plasman koji će biti poznat posle mečeva u subotu, 25. juna. U grupi B sa kojom se ukršta naš nacionalni tim nalaze se selekcije Letonije, Belgije, Izraela i Turske.

Do sada je već poznato 15 od 16 učesnika svetskih prvenstava Top Divizije i Divizije I. U "svetskoj grupi" takmičiće se selekcije Kanade, Finske, Švedske, Slovačke, SAD-a, Češke Republike, Nemačke i Hrvatske, dok su se na Svetski šampionat Divizije I plasirali selekcije Slovenije, Australije, Velike Britanije, Argentine, Mađarske, kao i dve selekcije koje su učešće izborile kroz kontinentalne kvalifikacije – Novi Zeland (pobednik grupe Azija/Okeanija) i Brazil (jedini prijavljeni tim u grupi Amerika/Afrika).

2017 IIHF Svetsko prvenstvo Divizije I – KvalifikacijeŠtajndorf, Austrija (22-25. jun 2016)

Raspored mečeva reprezentacije Srbije (Grupa A):

SRBIJA – Austrija (22. jun, 20h)Bugarska – SRBIJA (23. jun, 16h)Makedonija – SRBIJA (24. jun, 16h)

 

You might also like

Comments are closed.