Dueli Partizana i Zvezde registrovani službenim rezultatom – 5:0

Minulog vikenda počelo je Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije. Prema unapred utvrđenom rasporedu po jedna utakmica trebalo je da se odigra u kategorijama U12, U14 i U16 i to dueli između Crvene zvezde i Partizana u sve tri selekcije. Međutim, mečevi nažalost nisu odigrani.

U kategorijama U12 i U16 u kojima je Partizan bio domaćin crveno-beli se u zakazanom terminu nisu pojavili, a u kategoriji U14 u kojoj je Crvena zvezda trebalo da bude organizator utakmice, meč nije ni zakazan.

Na osnovu svega toga direktor takmičenja Bogdan Dabović bio je primoran da postpui prema Pravilniku o takmičenju Saveza Hokeja na ledu Srbije, primeni propozicije i mečeve registruje službenim rezultatom 5:0 u korist Partizana u sva tri slučaja, a Crvena zvezda kažnjena je i oduzimanjem boda.

– Uložili smo veliki napor kako bismo napravili adekvatan raspored uzimajući u obzir sve okolnosti. Upravo iz tog razloga Upravni odbor je tokom leta izglasao Pravilnik koji će sankcionisati klubove koji se ne budu pridržavali rasporeda odigravanja utakmica. Podsedtiću zato da je za drugi ovakav prestup, osim oduzimanja boda, predviđena i novčana kazna, a za treći ovakav prekršaj sankcija je izbacivanje kluba iz takmičenja. Iskreno se nadam da do toga neće doći i da će se svi klubovi pridržavati rasporeda – konstatovao je Bogdan Dabović, direktor takmičenja.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.