Poraz Zvezde u duelu sa liderom IHL

Hokejaši Crvene vezde izgubili su u prvom duelu na domaćem ledu od Slavije Junior 5:2.

Crvena zvezda – Slavija Junior 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Dvorana „Pionir”. Gledalaca: 300. Sudije: T. Fazekaš, Nedeljković, Požar i Popović. Strelci: 1:0 Marko Brkušanin (11:32), 1:1 Luka Žnidaršič (27:29), 1:2 Luka Ščap (28:34), 1:3 Nik Truden (54:55), 2:3 Pavle Podunavac (56:57), 2:4 Nejc Ilovar (57:48), 2:5 Nik Sitar (59:05). Isključenja: Crvena zvezda 10, Slavija Junior 16 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Stepanović, Jug, Anić, Anđelković, Brkušanin,  , Daniel, Dragović, Gvozdenović, Janković, Marković, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Vuković, Cvik.

SLAVIJA JUNIOR: Pavlič, Sotlar, Batič, Čampa, Humar, Ilovar, Kompolšek, Lapornik, Miklavčič, Pančur, Pogačar, Pretnar, Pušenjak, Ščap. Sitar, Skerlep, Truden, Vidić, Žnidaršič.

U drugoj utakmici u okviru IHL šampionata oklopnici Crvene zvezde, na svom ledu u hali „Pionir” izgubili su od lidera karavana Slavije sa 5:2.  Iako su poveli golom Marka Brkušanina u 12. minutu, gosti su u drugoj trečini preokrenuli rezultat i na drugi odmor otišli sa golom predosti.

U poslednjoj trećini golman crveno-belih je još tri puta vadio pak iz mreže, dok je totalnu katastrofu sprečio Pavle Podunavac 123 sekunde pre kraja meča.

„Crveno-beli” su u sezonu ušli sa gotovo dramatično podmlađenom ekipom, a kako im je ovo tek peta utakmica još od kraja prošle zime nije ni čudo što su propuštali izgledne šanse, a sa druge strane ledene poloče, olako primali golove. Na kraju krajeva Ljubljančani su svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa regionalne lige, a i u prošlom šampionatu slavili su usred Beograda. Izabranici trenera Jovica Rusa koliko već u nedelju u 16.15 imaju priliku u „Pioniru” da se revanširaju Slaviji. Podrška sa tribinama u ovom trenutku svakako im je neophodna.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.