Startovalo državno prvenstvo veterana

I ove sezone prva liga – grupa B nacionalnog prvenstva pripada veteranima. Pored Drvenih nogica, Kraljeva i Crvene zvezde iz Beograda, Vojvodina iz Novog Sada i Spartak iz Subitice prijavili su ekipe za takmičenje.

Veterani će odigrati 20 utakmica, od toga većinu na turnirima. Atila Danji jedan je od organzatora okupljanja u Novom Sadu:

– Dogovorili smo se da zbog poslovnoh i porodičnih obaveza većinu utakmica igramo na turnirima. Prvo okupljanje je od 29.11. do 1.12. dolaze nam gosti iz Češke, Slovačke, Mađarske. Osim takmičarskog dela u okviru prvenstva Srbije biće tu mnogo više druženja i revijalnih duela jer sa gostima iz inostranstva se znamo godinama i veliki smo prijatelji.

Turniri se igraju po veteranskim IIHF pravilima u dve kategorije, hokejaši 30 do 40 godina i stariji od 40 uz mogućnost učešća dva mlađa igrača koja nisu aktivna bar pet godine, utakmica traje 2×20 minuta bez zaustavljanja vremena osim u poslednja dva minuta ako je tesan rezultat.

– To je novina ove godine, ekipe nisu imale dovoljan broj igrača i da bi imali što više ekipa za takmičenje uveli smo ovu promenu s tim što ne mogu da budu mlađi od pet godina od starosnog minimuma po kategoriji.

Prvi duel veterana ove sezone odigran je u nedelju u Novom Sadu, palice su ukrstili oklopici Vojvodine i Crvene zvezde, a domaćini su slavili rezultatom 5:2.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.