U Partizanu kažu: U12 selekcija nam je najtalentovanija

Posle škole hokeja gde deca uče prve korake na ledu i Lige budućih šampiona gde se oseti slast prvih pobeda, ali i gorčina prvih poraza, mali hokejaši počinju da igraju ozbiljnije utakmice i turnire. Za selekciju Partizana do 12 godina kažu da je izuzetno talentovana, sa njima se predano radi pa se shodno tome u budućnosti i očekuju dobri rezultati:

– To je naša najperspektivnija selekcija. Prošle godine napravili smo veliki uspeh u kategoriji do 10 godina na veoma jakom međunarodnom takmičenju u Švajcarskoj gde smo osvojili treće mesto i sada su ta deca dobila poziv da učestvuju na turniru U11 u Francuskoj. Organizatori snose sve troškove za tri najbolje prošlogodišnje ekipe, pa će 20 klinaca imati priliku da još jednom ukrsti palice sa najboljim vršnjacima iz cele Evrope –  pohvalio je Aleksandar Jakovljević trofejnu selekciju Partizana.

Novina u kategriji do 12 godina je da će se ove sezone prvi put igrati regionalna liga. Inicijator osnivanja lige je Partizan, a sve će se odvijati pod pokroviteljstvom hokejaškog saveza Slovenije.

– U12 je selekcija kojoj su potrebna jaka takmičenja. Zato smo sa klubovima iz Slovenije, Hrvatske i Bosne napravili regionalnu ligu gde će 16 ekipa igrati u dve grupe. Prvi turniri su 9. novembra u Zagrebu i Sisku, a iz Srbije učestvuju Partizan, Marbo, Crvena zvezda i NS Starsi. U ovom uzrastu je najvažnije održati kontinuitet takmičenja jer samo tako deca mogu da napreduju.

Što se tiče igračkog kadra, najveći problem hokejaškom klubu Partizan je selekcija do 14 godina.

– To su godine kad počinje pubertet, kad se kod dece javljaju neka druga interesovanja, pa je jako teško zadržati ih na treninzima. Po pravilima najmanji broj prijavljenih igrača je 15+1, ali mi smo ove godine oslabljeni i jako nam je teško da to ostvarimo, pa smo podneli predlog savezu da se broj igrača po utakmici smanji na 12+1. nadamo se da će biti usvojen i da će ova deca moći da igraju i da se takmiče jer uskoro im sleduju nastupi u Karpatskoj ligi.

Ipak, bez obzira na sve muke i probleme sa kojima se susreću svi klubovi u Srbiji, najvažnije je decu okrenuti sportu, jer dokle god dolaze na treninge, igraju i takmiče se, ima nade da će se hokeju u našoj zemlji vratiti stari sjaj.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.