IHL: Penali kobni za Novosađane

Hokejaši Vovjodine imali su priliku da u sred Ljubljane budu prva ekipa koja je lideru IHL šampionata Slaviji uzela tri boda, ali su još jednom poklekli u penal seriji.

Slavija Junior – Vojvodina 3:2 (0:0, 0:0, 2:2, 0:0, 2:1)

Dvorana Zalog, Ljubljana. Gledalaca 100. Sudije: V. Trilar, T. Snoj, A. Bergat. Strelci: 1:0 Enes Gorše (44:05), 1:1 Nikola Pušac (45:16), 2:1 Andraž Čampa (55:44), 2:2 Milan Nikolić (58:59). Isključenja: Slavija 4, Vojvodina 8 minuta.

SLAVIJA JUNIOR: Pavlič, Sotlar, Batič, Čampa, Gorše, Kompolšek, Miklavčič, Pogačar, Pretnar, Primar, Pušenjak, Ščap, Sitar, Skerlep, Truden, Ulamec, Vidic, Žnidaršič.

VOJVODINA: Bukebum, Belić, Bjelogrlić, Čengeri, Kol, Dergačev, Ekmeščić, Jerković, Milićević, Nikolić, M. Pušac, N. Pušac, Puketa, Radosavljević, Stefanson, Vučurević.

Hokejaši Vojvodine ponovo su pokazali da neuporedivo bolje igraju u gostima i sa nepune tri postave nego na svom ledu. Lideru karavana pružili su neverovatan otpor, čak 44 minuta mreže su mirovale na obe strane. A onda je počela drama.

Enes Gorše doveo je domaćine u vođstvo, a samo 71 sekundu kasnije Nikola Pušasc je posle fenomenalne asistencije starijeg brata Miloša izjednačio na 1:1. Manje od pet minuta pre kraja Andraž Čampa trese mrežu Adama Bukebuma i Slavija ponovo vodi.

Još jedno odlično dodavanje Miloša Pušca i Nemanje Vučurevića kapitena Novosađana, Milan Nikolić je pretvorio u pogodak i odveo meč u produžetak.

Nastavka meča kao i drame u penal seriji sigurno ne bi bilo da su posle izjednačenja sudije sankcionisale prekršaj nad Vučurevićem koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom fauliran ne samo za isključenje već i za penal.

Ipak, iako su izgubili, hokejaši Vojvodine mogu da se pohvale da su jedna od retkih ekipa u karavanu koja je uspela da otkine bod Ljubljančanima. Priliku da savladaju lidera imaju već u nedelju od 14.00 kad u dvorani „Zalog“ igraju drugi duel dvomeča.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.