Hokej za sve u Novom Sadu

Hokejaški klub NS Stars u saradnji sa upravom za sport grada Novog Sada i sportskog centra SPENS organizuje ove zime besplatnu školu hokeja za decu od četiri do 12 godina.

U cilju popularizacije i omasovljenja najbržeg kolektivnog sporta deca u Novom Sadu ove zime imaće priliku da nauče osnove hokeja i kroz igru i druženje steknu prva iskustva na ledu. O tome kako će sve izgledati razgovarali smo sa Dragoslavom Pajićem.

– Škola hokeja počela je sa radom pre dve nedelje i imamo prijavljenih oko 60 dečaka i devojčica. Još uvek nismo počeli sa reklamom po školama i vrtićima, za sada sve ide preko društvenih mreža, pa očekujemo veći priliv dece kad kampanja uzme maha.

Rad sa polaznicima škole organizovan je po grupama u zavisnosti od uzrasta, ali i koliko su vešti na klizaljkama. Organizatori očekuju da će do kraja godine kroz školicu proći oko 100 klinaca i klinceza i da će većina njih nastaviti da igra hokej.

– Svoj deci smo obezbedili opremu, klizaljke, dres i kacigu, a tu su i flajeri sa pravilima hokeja, bojanke, filmovi… Trudimo se da animiramo decu i da ih uputimo u lepote ovog sporta. Imamo šest trenera koji će raditi sa polaznicima škole u pet termina svakod dana, a kurs traje 10 časova. Posle završene osnovne obuke najbolji će imati priliku da nastave sa učenjem u još jednom ciklusu, a očekujemo i da neki od njih ozbiljno zaigraju hokej.

Besplatna škola hokeja u Novom Sadu traje do kraja godine, a ukoliko bude interesovanja i finansijskih mogućnosti velika je verovatnoća da će akcija biti nastavljena i u januaru.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.