Mirko Đumić: Uvek mora bolje

Kad je Srbija osvojila zlato i plasirala se u viši rang na Svetskom prvenstvu divizije dva grupe A u Beogradu Mirko Đumić je proglašen za najboljeg napadača šampionata. U novoj reprezentativnoj sezoni nastavlja da trese mreže protivnika.

Sa nacionalnom selekcijom do 18 godina prvu medalju osvojio je na prvom nastupu na Svetskom prvenstvu 2014. i postigao pet golova. Pet godina kasnije jedan je od iskusnijih hokejaša, a iza sebe ima nastupe u nekim od najjačih evropskih liga. Igrao je za MAC iz Budimpešte, a posle dve uspešne sezone u Crvenoj zvezdi otišao je u Jesenice na dalje usavršavanje.

– Mora se dalje. Uvek može i mora bolje i uvek treba raditi da se to i ostvari. U Sloveniji mi je odlično, mnogo sam naučio za ovih par meseci. Jesenice se takmiči u Alps ligi u kojoj učestvuju klubovi iz Austrije, Italije i Slovenije, konkurencija je prejaka, ali to je ono što je potrebno svakom igraču koji želi da napreduje.

Poslednju sezonu sa selekcijom do 20 godina krunisao je zlatom na Svetskom prvenstvu u Zagrebu.

– Bio je to savršen oproštaj od mlađih selekcija. Turnir u Sisku nam je odlična priprema za novu sezonu planetarnih šampionata jer u sastavu imamo igrače koji će učestvovati na sva tri prvenstva.

Đumić je u prvom duelu na turniru u Sisku dva puta zatresao mrežu Turske, nije nezadovoljan igrom, ali je oprezan i očekuje još bolja izdanja reprezentacije.

– Odlično smo otvorili utakmicu,  postigli par brzih golova i slomili protivnika, ali u drugoj trećini nam je igra bilo dosta losija, sto je i rezultat pokazao. U poslednjem delu malo smo stabilizovali igru, ali to mora u narednim danima da bude mnogo bolje ako planiramo da osvojimo turnir.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.