Braća Tomašević uzdanice U20 selekcije Srbije

Nacionalni dres u Litvaniji na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina nosiće braća David i Danilo Tomašević.

Stariji David igra u Vojvodini, dok je Danila put odveo u Austriju gde igra za Okangan. Ljubav prema hokeju nasledili su od tate koji ih je pre 14 godina odveo na prvi trening NS Starsa. Danilo je prošle sezone osvojio zlato sa selekcijom do 18 godina, a David je isti uspeh ostvario u Zagrebu sa U20, a sa seniorskom reprezentacijom bio je u Sisku na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru.

– Ni prošle sezone nije bilo lako, a sad će biti još teže. Mi uvek idemo da pobedimo, a poseban merak nam je da na Božić pobedimo Špance. Iako osnovni cilj jeste opstanak u grupi, nadamo se da ćemo kao autsajderi uspeti da iznenadimo i možda uzmemo medalju – optimističan je pred put stariji brat David Tomašević.

Danilo je posle Starsa otišao u Sloveniju, u Maribor, a ove sezone igra za austrijski Okanagan koji se takmiči u Erste Bank juniorskoj ligi.

– Dobro je tamo, jaka je liga, mogu mnogo da naučim. Nastavio sam vanredno školovanje u Sloveniji, pa putujem i kad nema utakmica, ali važno je da se igra hokej. Prošla sezona je bila odlična, znam da ne možemo da ponovimo uspeh, ali daćemo sve od sebe da se ne obrukamo – uz osmeh komentariše Danilo Tomašević.

Braća Tomašević optimistični su pred odlazak u Litvaniju, u vitrinama već imaju zlatne medalje sa svetskih prvenstava, pa iako je ove sezone konkurencija mnogo jača, nadaju se da bi mogli u Novi Sad donesu još neko odličje iz Litvanije.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.