U Subotici održan 10. jubilarni međunarodni turnir „Spartans“

Minulog vikenda Hokejšaki klub Spartak bio je organizator i domaćin 10. tradicionalnog međunarodnog turnira „SPARTANS“ za selekcije U8 i U10. I ove godine turnir je uspešno organizovan i na Gradskom klizalištu u Subotici okupio je ukupno 15 ekipa u obe uzrasne kategorije.

Učešće su uzele po dve ekipe iz HK Crvena Zvezda, HK Vojvodina, HK NS Stars, HK Vukovi (Sarajevo), HK Medvjedi (Sarajevo), HK Serbia Girls sastavljena isključivo od devojčica iz Subotice, Novog Sada i Beograda i domaćin HK Spartak koji je nastupio sa ukupno tri ekipe. Na turniru se nije vodila nikakva rezultatska evidencija, već su na kraju turnira sva deca dobila diplome i medalje kao lepu uspomenu za učešće na ovom turniru. Igralo se po principu svako sa svakim, a po prvi put na ovom turniru organizovan i „skills competition“ na kojem su učestvovala po dva takmičara iz svake ekipe. Na ledenoj ploči u Sobotici u hokejaškoj veštini okušalo se ukupno 30 igrača. U starijoj kategoriji do 10 godina nagradu najboljeg je osvojio Jakub Silajdžić (HK Vukovi/Sarajevo), dok je u kategoriji do osam godina pobednički pehar podigao Vid Milivojević (HK Crvena Zvezda).

Na tri terena odigrano je ukupno 49 utakmica što je bila sjajna promocija hokeja. Takođe, u sklopu ovog turnira odigrane su i dve kontrolne utakmice za miks selekciju U12/14 između domaćeg HK Spartak i HK Vukovi iz Sarajeva, za koju je nastupilo i nekoliko igrača iz HK Medvjedi iz istog grada. U oba meča pobedu je odneo domaći sastav rezultatima 6:3 (3:1 0:2 3:0) i 6:2 (3:1 1:0 2:1).

Narednog vikenda HK Spartak i Subotica će biti domaćin tradicionalnog 15. međunarodnog turnira „Winter Classic – Subotica“ za veterane na kojem će učestvovati ukupno 14 ekipa iz čak 7 država (Kanada, Češka, Slovačka, Mađarska, Bugarska, Slovenija i Srbija), dok selekcije U12 U15 i U18 putuju za Sarajevo/BIH na treći ovosezonski turnir regionalne Juniorske hokejaške lige, gde će u tri dana takmičenja svaka od ekipa odigrati po 3 utakmice. Isti vikend selekcija U8 ima turnir u Beogradu u sklopu Lige budućih šampiona koju organizuje Savez hokeja na ledu Srbije.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.