IHL: Važna pobeda Vojvodine

Hokejaši Vojvodine uknjižili su možda i najvažnije bodove ove sezone u IHL šampionatu, savladali su u Novom Sadu direktnog rivala za peto mesto Hidriu Jesenice 5:1.

Vojvodina – Hidria Jesenice 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Ledena dvorana SPENS. Gledalaca:150. Sudije: Đ. Fazekaš, I. Nedeljković, D. Perduv, S. Dakić. Strelci: 1:0 Miloš Pušac (5:26), 2:0 Miloš Pušac (13:43), 3:0 Marko Puketa (21:02), 4:0 Nemanja Vučurević (43:28), 4:1 Rok Potočar (57:08), 5:1 Andrija Racić (59:31). Isključenja: Vojvodina 16, Jesenice 10 minuta. Šutevi: Vojvodina 41, Jesenice 43.

VOJVODINA: Bukebum, Belić, Babić, Bjelogrlić, Čengeri, Kol, Dergačev, Marković, Milojković, Nikolić, Pajić, Puketa, M. Pušac, N. Pušac, Racić, Radosavljević, Stefanson, Vučurević.

HIDRIA JESENICE: Žagar, Panjtar, Nejc, Baloh, Brun Rauh, Fartek, Hadžić, Ivanović, Jakupović, Krmelj, Kumanović, Lesničar, Podrekar, Potočar, Šabanović, Svetina, Zor.

Meč je odlično otvorio Miloš Pušac. Prvo gol postigao je posle fenomenalnog dodavanja Džona Stefansona i Marka Pukete u šestom minutu, a osam minuta kasnijeidrugi put je zatresao mrežu gostiju. I drugi put pak je krenuo od Pukete i preko Relje Radosavljevića stigao dostarijegod braće Pušac, kome nije bilo teško da još jednom savlada golmana Žagara.

Odličnu igru Marko Puketa krunisao je golom početkom drugog dela, a onda su oklopnici Vojvodine, po običaju stali.

– Imali smo u drugom delu sreću da nam je Adam Bukebum na golu, odbranio je 19 šuteva Jeseničana. Počeli smo dobro, momci su igrali kako smo se dogovorili, ali onda je došla večito problematična druga trećina i stali su. Dobro je da su se probudili na kraju,  dolazak mladog reprezentativca Andije Racića bio je pun pogodak za Vojvodinu – i pored malih problema zadovoljan je trener Vovjodine Goran Ristić.

Kapiten Nemanja Vučurević četvrtiput je pocepao mrežu gostiju, a završi udarac Jeseničanima zadao je upravo mladi Racić koji je 29 sekundi pre kraja postavio konačnih 5:1 za Novosađane.

Lalama predstoji poslednji duel u IHL šampionatu sledećeg vikenda i derbi domaćeg prvenstva sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Bodovi osvojeni protiv Jesenica vode ih na peto mesto i najverovatniji duel sa ekipom Mladosti u prvom kolu plej-ofa.

– Nesrećno smo od Mladosti izgubili u penal seriji obe utakmice prošle nedelje. Bila bi sad sasvim drugačija priča, ali šta je tu je, idemo dalje. Važno je da su momci ozbiljno shvatili završnicu šampionata i nadamo se možemo da iznenadimo u plej-ofu – dodao je Ristić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.