IHL: Ledeni ples Čegrinceva

U prvoj utakmici plej-ofa IHL karavana Crvena zvezda je na svom ledu ostvarila neverovatan trijumf savladavši goste iz Jesenica sa 12:1. Sledeći duel očekuje ih u subotu u sloveniji, a eventualni treći igra se u Beogradu 11. marta.

Crvena zvezda – Jesenice 12:1 (4:1, 1:0, 7:0)

Ledena dvorana „Pionir“. Gledalaca: 125. Sudije: Đ. Fazekaš, T. Fazekaš, Požar, Mladenović. Strelci: 1:0 Vjačeslav Čegrincev (3:27), 2:0 Marko Brkušanin (5:54), 2:1 Lan Brun Rauh (12:06), 3:1 Marko Brkušanin (16:32), 4:1 Vjačeslav Čegrincev (19:02), 5:1 Uglješa Novaković (33:23), 6:1 Robert Sabadoš (41:25), 7:1 Uglješa Novaković (48:19), 8:1 Pavle Podunavac (51:00), 9:1 Marko Dragović (55:08), 10:1 Marko Dragović (55:24), 11:1 Roman Konkov (57:23), 12:1 Robert Sabadoš (58:33). Isključenja: C. Zvezda 10, Jesenice 14 minuta. Šutevi: C. Zvezda 41, Jesenice 19.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Mitić, Anić, Anđelković, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Dragović, Janković, Kasicki, Konkov, Marković, Mašić, Mladenović, Novaković, Podunavac, Popović, Pulnikov, Ristić, Sabadoš, Cvik.

JESENICE: Panjtar, Žagar, Baloh, Brun Rauh, Dobravec, Fartek, Ivanović, Krmelj, Kumanović, Lesničar, Mašić, A. Podrekar, R. Podrekar, Potočar, Šabanović, Svetina, Zor.

Beograđani su u poslednjim mečevima ligaškog dela šampionata imali i te kakvih problema kad je efikasnost bila u pitanju. Međutim, u prvom duelu sa Jesenicama su „dugovi” došli na naplatu. I to sa „debelom kamatom”.

Bez obzira na mladu ekipu Slovenaca, pocepati im sa 12 projektila mrežu, zaslužuje svaki respekt. Ova ledena kanonada, nažalost, protekla je u gotovo kamernoj atmosferi, pred malim brojem navijača. Svi oni ljubitelji hokeja koji nisu došli u „Pionir“ imaju za čime da žale.

Čitava priča bila je praktično rešena već u prvoj trećini. Goleadu je započeo u četvrtom minutu jedan od najboljih igrača Beograđana Rus Vjačeslav Čegrincev. Kapiten Marko Brkušanin je minut kasnije majstorski matirao Nejca Žagara i tako je započela ledena tragedija Jeseničana. Čegrincev je meč okončao čak sa sedam poena (2+5), Brkušanin je upisao dva gola i tri asistencije. Pavle Podunavac, uz pogodak imao je i tri proigravanja, poslednji pridošlica Roman Konkov uspisao je prvenac, uz dva gol dodavanja. Iza Roberta Sabadoša, Marka Dragovića i Uglješe Novakovića ostaju dvostruka „zabijanja” za nezaborav. Kapa dole i svim ostalim hokejašima Zvezde jer su sve četiri postave bile neverovatne.

Najbolji strelac ligaškog dela šampionata Vjačeslav Čegrincev u duelu sa Jeseničanima „samo“ dva puta je spakovao pak iza leđa golmana Nejca Žagara, ali je upisao i pet asistencija. Jedna od njih bila je Romanu Konkovu koji je prvi put u crveno-belom dresu postigao pogodak.

– Ovo je mlada ekipa Jesenica mada to nije imalo velikog uticaja na našu igru. Mi smo se koncentrisali da što bolje odradimo sve što smo se dogovorili i ispalo je odlično. Ne verujem da će se bitno pojačati u sledećem duelu jer Alpska liga je u toku i igrači koji bi mogli da dođu i pomognu imaju druge obaveze. Da, postigao sam „samo“ dva gola iako sam imao priliku da i treći put zatresem mrežu. Ipak, video sam da je Roman sam, samo sam malo preusmerio šut ka njemu i upravo ovaj pak je završio u meži vođen palicom Konkova. Ovo je poklon za njega od svih nas– nasmejao se popularni Slava i pokazao pak koji je spemio kao poklon sunarodniku Romanu Konkovu za prvi gol u Crvenoj zvezdi.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.