Trijumf  Zvezde u Novom Sadu

Hokejaši Crvene zvezde upisali su prvu pobedu u finalu nacionalng šampionata u Novom Sadu savladavši Vojvodinu 3:0.

Vojvodina – Crvena zvezda 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Ledena dvorana SPENS. Bez gledalaca. Sudije: I. Nedeljković, T. Fazekaš, S. Požar, A. Đokić. Strelci: 0:1 Ivan Anić (17:39), 0:2 Vjačeslav Čegrincev (35:00), 0:3 Marko Mladenović (49:50). Isključenja: Vojvodina 20+10, Crvena zvezda 16 minuta. Šutevi: Vojvodina 21, Crvena zvezda 55.

VOJVODINA: Bukebum, Gnip, Dergačev, Kol, Pajić, M. Pušac, Radosavljević, N. Pušac, Stefanson, Vučurević, Bjelogrlič, Racić, Jerković, Marković, Babić, Nikolić, Čengeri.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Jug, Podunavac, Novaković, Konkov, Čegrincev, Brkušanin, Kasitski, Pulnikov, Cvik, Sabadoš, Janković, Anić, Mladenović, Daniel, Dragović, Anđelković, Đpanjević, Popović, Ristić, Marković.

Domaćine je težeg poraza spasao fenomenalni golman Adam Bukebum koji je odbranio 52 projektila Beograđana. Nemilosrdni su bili oklopnici Zvezde, nisu dozvoljavali Lalama da uđu u igru, tek nekoliko dobrih pokušaja Novosađana bez problema je zaustavio reprezentativni golman Arsenije Ranković.

U Vojvodini su imali određene zamerke na sudije:

– Nemam više snage da govorim o suđenju. Igrač posle udarca palicom u glavu leži na ledu pored gola i niko ništa ne svira. Svašta je moglo da se desi. Utakmica je bila egal, na 1:0 za Zvezdu promašujemo čistu priliku, oni uzimaju pak i postižu pogodak. Zlatno pravilo u sportu, ako ne poentiraš, pak će završiti u tvojoj mreži. Za sledeći duel ostajemo bez Kola i Stefansona, videćemo kako će biti u Beogradu. Daćemo sve od sebe, imamo kvalitet za osmu titulu šampiona – nezadovoljan i razočaran posle derbija bio je trener Vojvodine Goran Ristić.

Oklopnici Zvezde u pohodu su ka odbrani titule, ali i oni kao i Vojvodina jure osmi pehar šampiona države.

– Potvrdilo se ono što sam rekao, pobedili smo i sad čekamo revanš u Beogradu da overimo titulu. Opet smo imali šanse koje nismo iskoristili, mogli smo postići više golova, ali svaka pobeda se računa. Izgleda da se IHL neće igrati i to nije dobro zbog reprezentacije jer do maja praktično nećemo igrati utakmice – zadovoljan je posle prve pobede u finalu nacionalnog šampionata Pavle Podunavac.

Drugi duel oklopnike Vojvodine i Crvene zvezde očekuje u Beogradu, a utakmica je zakazana za subotu, 14. mart u ledenoj dvorani Pionir sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Meč će se zbog mera predostrožnosti i preporuka nadležnih organa usled novonastale situacije sa koronavirusom igrati bez prisustva publike.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.