Crvena zvezda osmi put šampion Srbije

Hokejaši Crvene zvezde osvojili su osmu titulu nacionalnog prvaka. Posle pobede protiv Vojvodine od 3:0 u prvom meču, Novosađani nisu došli na revanš, pa je utakmica registrovana službenim rezultatom 5:0 za Crvenu zvezdu.

Šampionski pehar kapitenu Marku Brkušaninu predao je predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije Marko Milovanović u prisustvu generalnog sekretara Saveza Danila Vukotića i direktora takmičenja Bogdana Dabovića.

Titula je proslavljena bez protivnika i bez publike, a oklopnici Crvene zvezde nastavljaju da treniraju. Najmlađi crveno-beli oklopnik i reprezentativac sve tri selekcije Srbije Mateja Popović prvi put je podigao šampionski pehar.

– Osećaj je sjajan. Žao mi je što nije odigrana utakmica, sa samo jednom pobedom u finalu postali smo šampioni, sad konačno imamo više titula od Vojvodine. Još mi je više žao što smo zbog situacije morali da proslavimo bez publike. Nastavljamo sa treninzima zbog obaveza prema reprezentaciji i nadamo se da će se stanje stabilizovati i da Svetsko prvenstvo u Poljskoj neće biti otkazano – presrećan zbog titule, ali razočaran zbog nemogućnosti da se na pravi način proslavi uspeh bio je Mateja Popović.

Šampionske godine za beogradske crveno-bele bile su 1991/92, 1992/93, 1995/96, 1996/97 (SRJ), 2004/05 (SCG), 2017/18, 2018/19, 2019/2020 (RS).

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.