Dan borbe protiv osteoporoze u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije

 

Pored predavanja o osteoporozi na kojem će s medicinske tačke gledišta o ovom zdravstvenom problemu naročito prisutnom u ženskoj populaciji govoriti dr Sanja Mirković iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, profesor fizičke kulture mr Nina Stojadinović održaće teorijski i praktični pokazni čas interaktivnih preventivnih vežbi za osteoporozu.

Pored toga, prisutnima će biti predstavljen projekat Jake kosti za jaku ženu, koji Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije planira u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i "Ninas fitnes timom". Ovom prilikom će prisutne dame starosne dobi preko 40 godina biti u prilici da se prijave za ovu studiju i na taj način obezbede sebi niz medicinsko-dijagnostičkih pregleda veoma važnih u ovoj životnoj dobi, kao i redovne programirane vežbe protiv osteoporoze u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku i devet "Ninas fitnes centara" na različitim lokacijama u Beogradu.

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije pozvao je sve zainteresovane sugrađanke i sugrađane da dođu i kroz ovu promociju zdravlja, sporta i druženja uzmu učešće u zajedničkoj borbi protiv osteoporoze.

Dan borbe protiv osteoporoze održaće se u periodu od 10 do 13 časova u "Domu sportova" Prvog nacionalnog trening centra na Košutnjaku.

 

You might also like

Comments are closed.