Mlađe kategorije bez učešća u IHL

Upravni odbor Saveza hokeja na ledu Srbije odbio je zahteve Partizana i NS Starsa da njihove selekcije do 13 godina učestvuju naredne sezone u slovenačkoj IHL ligi. U cilju transparentnosti rada, ali i objektivnog obaveštavanja hokejaške javnosti, SHLS je temeljno i argumentovano obrazložio ovu odluku.

Pre svega, UO SHLS ostao je dosledan svojim stavovima koje zastupa godinama unazad, da ne dozvoli klubovima da sa selekcijama mlađim od 15 godina nastupa u inostranim ligama, uz važnu naznaku, da se to ne odnosi na učešće na međonarodnim turnirima.

Razlog za ovakav stav SHLS sastoji se pre svega u činjenici da ligaški sistem takmičenja sa dalekim i učestalim putovanjima zahteva velika odricanja, odsustva iz škole i u značajnoj meri remeti domaće prvenstvo čijim jačanjem bi svi klubovi mogli da imaju benefite.

Odigravanje pojedinih međunarodnih turnira, pored utakmica domaćeg prvenstva, obezbeđuju dovoljan broj utakmica. To svakako iziskuje manje napora zbog putovanja i odsustva sa nastave, a obrazovanje naše dece je podjednako važan cilj kao i njihov sportski napredak. Takođe, to podrazumeva i manje troškove za same roditelje koji direktno finansiraju mlađe selekcije na nivou klubova.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.