Prvi turnir "Lige malih šampiona" održan u Novom Sadu

Razvojna liga Saveza hokeja na ledu Srbije u najmlađoj hokejaškoj starosnoj kategoriji do osam godina počela je prvim od šest turnira u nedelju, 20. novembra u ledenoj dvorani "SPENS", a domaćin je bila Vojvodina. Pored domaćina turnira, učestvovali su i beogradski Crvena zvezdaPartizan i Red Team, novosadski NS Stars i subotički Spartak. Preko stotinu dece pojavilo se na ledu novosadskog klizališta, a turnir je ispred Grada Novog Sada otvorio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Iako u ovom uzrastu rezultati i plasman nisu u prvom planu, pomenimo da je ukupnu pobedu na prvom turniru odneo Partizan koji je slavio u svih pet odigranih mečeva. Mali hokejaši i hokejašice Spartaka bili su drugi sa četiri pobede i jednim porazom, dok je treće mesto osvojila Crvena zvezda koja je zabeležila tri trijumfa i dva poraza.

Član Gradskog veća Ognjen Cvjetićanin bacio je prvi pak
Foto: HK Vojvodina

"Liga malih šampiona" omogućiće u sezoni 2016/17. malim hokejašima i hokejašicama po 30 utakmica, čime će i oni imati priliku da poput ostalih uzrasnih kategorija igraju takmičarske mečeve. Ovaj projekat predstavlja dobru polaznu osnovu za razvoj hokeja među najmlađim mališanima koji tek počinju sa takmičarskim mečevima, čime će biti stvorena dobra baza domaćeg hokeja za godine koje dolaze.

Naredni turnir održaće se 14. januara u Beogradu, a domaćin će biti Crvena zvezda.
 

 
Foto: HK Vojvodina

Više fotografija pogledajte na našoj stranici na Fejsbuku.

You might also like

Comments are closed.